Mijn duivenjong houd veel zijn ogen gesloten, is dit normaal?

Mijn duivenjong heeft al veren maar ook nog wat lichte donsveren, de laatste tijd houd ze haar ogen veel gesloten ook als ze stapt. haar bek is ook wat vuil met gele opgedroogde smurrie, maar dat is waarschijnlijk het voedsel dat de ouders hun toedienen. maar is dit allemaal normaal?

Weet jij het antwoord?

/2500

Als het jong al rondstapt moeten zijn ogen gewoon de hele tijd open zijn. Gesloten ogen op ongewone momenten duiden bij vogels altijd op ernstige zwakte of ziekte. Het is dus niet normaal. Toegevoegd na 9 minuten: Het feit dat de vogel wel rondstapt wijst erop dat de kwaal aan de ogen zit. Een bezoek aan de dierenarts lijkt me verstandig.

Nee, dat is niet normaal. Voor zover ik op afstand kan beoordelen, heeft je duifje "het geel", oftewel trichomoniasis. Laat het beestje inslapen, om het een ellendige dood te besparen. Maak alles heel goed schoon, en kijk goed bij de andere duiven in de bek. Overleg ook met je dierenarts. Bij een zeer geringe, beginnende aantasting kan medicatie nog uitkomst bieden: zijn de woekeringen in de bek al wat verder gevorderd, dan kan je alleen de dieren nog in laten slapen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100