Hoe zorg ik dat mijn kat afvalt en minder muizen opeet?

Ik heb 2 katten en de een is te dik en de ander is precies goed, perfect gewicht. Nou is het zo dat de dikke kat alle muizen opeet die ze vangt. En dat zijn er best wel veel want ze kan heel erg goed jagen. Maar ik maak me zorgen over haar gewicht, heeft iemand hier wellicht een oplossing voor?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Heb ook meerdere katten waarvan de een op doeg gewicht en de andere overgewicht. Mijn dierenarts gaf als tip om het voer los op de grond te gooien zodat ze ook een beetje moeten zoeken.

Bronnen:
gesprek met eigen dierenarts/eigen ervaring

Muizen vangen is een kat niet af te leren en waarom zou je ook. Het is hun natuurlijke gedrag en hun natuurlijke voedsel, Er is dus een heel eenvoudige oplossing om het gewichtsprobleem op te lossen: voer de kat minder bij en pas de hoeveelheid aan aan de muizenconsumptie.

Je kan een belletje om de nek van de kat hangen, zo vangt hij minder muizen.

mijn kat was ook redelijk dik... we hebben zo een eetbak gekocht waar je porties in doet en dan moet die daar mee doen voor een tijdje ja kan altijd wat verminderen want bijna alle katten eten te veel de baasjes vullen hun eetbak bij als het leeg is en dat is geen goede gewoonte. veel succes met het dieet van je kat ;)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100