Hoeveel ervaring heb je nodig voor een Malamute?

Ik heb een Zwarte labrador (een teef), en ik kan heel goed overweg met een Border Collie die ik toevallig ken, mijn moeder heeft een Alaskan malamute gehad(die ik niet gekend heb maar wel veel van gehhoord) ook ken ik veel van het gedrag van wolven, maar heb ik nu genoeg ervaring om 2 Alaskan Malamutes op te voeden (teefjes)?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hoi Egon, Ofschoon Malamute's hele zelfstandige honden zijn, kunnen het best fijne honden worden indien ze een goede opvoeding krijgen. Wat ik persoonlijk wel nodig vindt, dat je naar een goede hondenschool gaat en meerdere cursussen volgt, die jou leren hoe je je hond moet opvoeden en trainen. Je moet gewoon inzicht krijgen in hondentaal, hoe honden leren en wellicht speciek op het ras geadviseerde training. Toegevoegd na 4 uur: 2 Puppy's opvoeden is bijna niet te doen. Zeker niet uit een nest! Zie het antwoord van Ivana, waarom.

Als ik het goed begrijp ben je door de verhalen van je moeder op het spoor van de Malamute gezet. Je zegt goed overweg te kunnen met de Labrador en de Bordercollie, maar die verschillen zo enorm veel van het karakter van de Malamute, dat je die niet als maatstaf kunt nemen. Bordercollie en Labrador zijn zeer mensgerichte honden en heel gedwee. Malamutes daarentegen zijn jachthonden die van nature zeer zelfstandig zijn. Het in huis nemen van twee honden uit hetzelfde nest is evenmin een goed idee. De honden zullen meer op elkaar dan op jou gericht zijn. Ik zal je niet vermoeien met slechte verhalen die op deze keus gebaseerd zijn, maar aan te raden is eerst de ene hond op te voeden en bij een leeftijd van 4 jaar pas te kiezen voor een volgende pup. De eerste hond is dan in balans en kan helpen met de opvoeding van de tweede hond (pup) die zich makkelijk zal voegen in een reeds bestaande roedel en zich bij de heersende regels zal neer leggen. Bij het volgen van een cursus zal je toch niet met twee honden tegelijk kunnen aankomen. Misschien zou het lukken als je samen met je partner ieder een hond meeneemt, maar of de trainer dat een goed idee vindt is iets wat ik betwijfel. Ga eerst eens naar verschillende tentoonstellingen op de dagen dat de Malamute geshowd wordt en praat met verschillende eigenaren om wat meer te weten te komen over het gedrag van de Malamute. Het is namelijk hoogst waarschijnlijk dat je moeder alleen de fijne dingen heeft onthouden en de moeilijkheden heeft vergeten. Ik kan me dat heel goed voorstellen, zoals ik ook alleen maar de goede dagen van mijn gestorven honden in mijn verhalen vertel. Ga in ieder geval niet over één nacht ijs, want wanneer je niet aan sledesport gaat doen met deze dieren, zou het bezit van twee evenoude Malamutes je wel eens zwaar op kunnen breken. http://www.hondenshow.net/land/1/Nederland.html

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100