cane corso (cc) kruisiging old englishe buldog van bijna 1 plast, hoe kan dat?

Ik had een vraag,

Ik heb een cane corso x old englishe buldog van bijna 1, nu gaat zij 5x per dag uit en bij nood vaker aangezien ik altijd huis ben.
De eerste keer gaag zij uit tussen 7en 8 smorgens en de laaste ronde is rond half 11 savonds. Elke ronde duurt ongeveer een kwartier aangezien ze soms wat kort ademig is door de buldog in haar !
Maar sinds een week of 5 plast ze in huis ... echt hele dikke plassen , op verschillende plekken en tijde . Soms voordat we uitgaan en soms erna ! En met een beetje geluk rolt ze er ook nog in ! In ht begin werd ik kwaad nu negeer ik het maar en pak ik het op ! Ze is al wel loops geweest. .. ik weet niet wat ht kan zijn... Verder is ze lief trouw en zo grappig ! Ze heeft en bench maar ook die bevuilt ze ! Als wij weg gaan naar de winkel of wat ook moet ze daar in anders vervreet ze alles in huis ! Behalve de speelgoed van onze 2 jarige dochter ! Maar van de bank blijft niks meer over !

Wie o wie weet wat ik hier mee aan moet,
Dat ze minder gaat plassen daar zouden we al mee geholpen zijn. .. want ik blijf wassen...

Groetjes Melisaa

Weet jij het antwoord?

/2500

Medisch is uitgesloten aan je reactie te lezen dus komen we op een gedragspunt. Het kan aan het puberen liggen dat zij overal plast,maar 5 x of vaker een kwartier is echt te weinig voor z'n hond,je kunt beter minimaal 1 x per dag een fikse wandeling maken van zo'n 1 1/2 uur en hierbij nog eens 3 x een half tot soms een uur. Het is een jonge hond die veel beweging nodig heeft,er zit ook nog eens een cane corso in die van nature een veedrijver is,maar vlak de bulldog niet uit want die barsten ook van de energie. Zit je op cursus,in hoeverre gehoorzaamd zij? Zorg er in ieder geval voor dat zij meer beweging en uitdaging krijgt door haar lekker te laten rennen,dit kan ook naast de fiets als je dit langzaam opbouwt. Toegevoegd na 1 minuut: En daarbij haar opnieuw zindelijk maken.

Een hond die al loops is geweest is door de pubertijd heen. Dat kan het dus niet zijn. Een volwassen hond bevuilt zijn eigen territorium niet en een bench is zeker haar eigen terrein, dus hier zit ook iets fout. Een hond onder de twee jaar wil nog wel eens uit speelsheid en een teveel aan energie de boel kapot maken, maar dat heeft niets met plassen te maken. Ik denk eerder dat het een gedragsprobleem is, als de dierenarts tenminste een goed lichamelijk onderzoek heeft uitgevoerd. Het lijkt me in dit geval het allerbeste om een GOEDE hondentherapeut op te zoeken. Adressen zijn verkrijgbaar bij je dierenarts. Zorg er wel voor dat de therapeute gecertificeerd is, want er wordt erg veel gerommeld. De therapeute kan dan bij je thuis zien waar het aan schort, het uitlaatritme, het tekort aan uitdaging, verveling, te weinig beweging enzovoort. Dat kost je rond de 95 euro, maar er is begeleiding en nazorg. Mogelijk is dan het probleem opgelost of kan je aan een oplossing gaan werken, want hier valt niet mee te leven en dat hoeft dus ook niet.

Dat is een lastig probleem. Wanneer er echt niets medisch aan de hand is, is het een gedragsprobleem gelinkt aan onzindelijkheid. Laat voor de zekerheid de urine onderzoeken. Wanneer er geen blaasontsteking is kunnen er soms afwijkende waarden gevonden worden die door verkeerd voer veroorzaakt kunnen zijn. Probeer i.o. met de dierenarts een ander soort voeding. Droog voer (brokken) wil er nog al eens de oorzaak van zijn dat een hond veel gaat drinken en daardoor vaker gaat plassen. Bij nat voer wordt in ieder geval minder gedronken en dat kan zindelijkheidstraining helpen slagen. Het wil niet zeggen dat een teefje met 1 loopsheid al puber-af is. Voor de meeste rassen geldt dat de hond lichamelijk en mentaal pas volwassen is op 4 jarige leeftijd. Het is jammer dat de hond niet langer kan lopen door benauwdheid. Wanneer een hond lichamelijk zijn energie nl. niet goed kwijt kan leert hij nieuwe dingen minder makkelijk. Mentaal kun je haar entertainen door haar kunstjes te leren en voerpuzzels aan te bieden. Waarschijnlijk heeft je hond het alleen blijven van begin af aan niet goed aangeleerd. Je zult een methode moeten vinden die werkt. Wanneer de hond nerveus wordt (en dit linkt aan het alleen zijn) werkt dit blijkbaar op haar blaas. Paniekerige honden kunnen zich, wanneer ze moeten vluchten, ontlasten. Het doel daarvan is, dat ze dan harder kunnen rennen voor gevaar doordat ze minder hoeven mee te slepen a.h.w. Maar er zijn ook honden die hun nervositeit botvieren op de inrichting door te slopen of door onophoudelijk te blaffen of te janken. Het heeft geen zin om de hond te straffen voor het onzindelijk zijn of door haar de kapot gemaakte items onder de neus te duwen. Een hond heeft een kort geheugen en begrijpt niets van de reprimandes als je thuis komt. Ze is het vergeten zodra je binnen komt. Straf zal averechts werken en het probleem verergeren. Probeer je hond eens te filmen wanneer je er niet bent. Dat verschaft vaak veel info voor een evt. gedragstherapie. Google eens wat op you tube en verzamel zo veel mogelijk kennis. Zoek een goede hondenschool met een gedragstherapeut die lid is van bijv. Kynotrain. De meeste honden leren het op den duur wel, maar hoe ouder ze wordt hoe moeilijker en langduriger het proces.

Ik heb ook wat reactie mee gelezen bij andere antwoorden. Ik las dat er medische niks mis is en je moeilijk vanwege ademhalingsproblemen een lange wandeling kan maken. Hond heeft uitdaging nodig, dit kun je fysiek geven zoals door een wandeling, fietsen rennen enzovoorts. Nu is dit blijkbaar niet haalbaar voor jullie hond. Hebben jullie al eens aan hersenwerk voor je hond gedacht? Je stimuleert hier mee het zelf denken en je hond raakt hierdoor voldaan. Hij word dan niet fysiek uit gedaagd, maar mentaal!! Als je bijvoorbeeld van huis gaat geef je hond dan een gevulde kong (een rubberspeelgoedje waar een gat in zit, deze kun je vullen met allerlei lekkere dingen) of een voerbal. Hierdoor zal de hond meer bezig zijn met deze activiteit en zijn frustratie/verveling niet afreageren op je meubels. Het plassen in huis is ook een vervelend probleem. Nu is mijn vraag eigenlijk hoe heb je haar getraind voor zindelijkheid. Kreeg ze als pup op haar kop als ze een ongelukje in huis had gedaan? Deze vraag komt in mij op omdat je hier boven schrijft "in het begin werd ik kwaad". Als een pup een ongelukje doet en de eigenaar word boos, kan het zijn dat de hond leert dat het plassen in de omgeving van de baas niet veilig is om te plassen. Met gevolg dat de hond niet meer (aan de lijn) het buiten doet en het stiekem gaat doen. Dus bijvoorbeeld in een hoekje van de kamer. Ik weet niet over er voor aankondigingen zijn, voor ze wil gaan plassen. Anders kun je de hond gelijk mee naar buiten nemen en de hond daar de hemel in prijzen als ze het buiten doet. Voor de rest is het moeilijk om je via deze weg verder te helpen. Ik zou je willen adviseren een goede trainer of gedragstherapeut te raadplegen. We zo fijn als dit probleem word opgelost. Ik wens je veel succes

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100