Hoe erg is melk voor mijn kittens?

Ik was net aan het afwassen en helemaal vergeten had ik nog een glas melk op de bank staan... toen ik naar de bank liep lag deze om xD en zaten meneer Mickey en Puma heerlijk te likken aan de melk, heb ze direct er bij weg gehaald en de plek schoongemaakt.. maar, ik weet niet hoeveel melk ze gehad hebben.. het was volle melk. Hoe erg is dit, ik lees allemaal nare verhalen op internet dat er zelfs katten aan dood gaan.

Alvast bedankt!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Welnee, daar gaan je katjes niet dood aan. Naarmate ze opgroeien ontwikkelen veel (maar niet alle) katten een lactose-intolerantie, waardoor ze diarree kunnen krijgen van koemelk. Als je ze eens wil verwennen, geef dan kattenmelk of koffiemelk aangelengd met water. Niet te vaak en te veel, want het zijn wel dikmakers.

Hangt ervan af hoe oud ze zijn... Wij geven onze katten altijd al volle melk en ze zijn allemaal gezond en sterk! Bij alle katten deden we dit, ze zijn allemaal oftewel aangereden of gestorven door ouderdom, dus melk is niet "dodelijk" voor hun... MAAR: Doe dit op eigen risico, ik wil niet de fout krijgen als er iets gebeurd.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100