Wat is de meest humane manier om euthanasie toe te passen op een vis?

Wat is de meest humane manier om euthanasie toe te passen bij een vis?

Vroeger had ik een aquarium, en als een vis (nadat ik behandelingen had toegepast om hem te genezen) tekenen van echt ziek zijn of doodgaan vertoonde dan deed ik hem/haar in een plastic container met genoeg water om in te bewegen en zette dat in de vriezer. Er was mij verteld dat dat de meest humane euthanasia is voor een vis.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Kleinere vissen, knijp je binnen 1 seconde dood. Grotere vissen sla je dood, ook binnen 1 seconde De meest humane manier. Vissen levend invriezen, geeft veel stress, bij het in de zak doen. Veel stress in de donkere vriezer. Paniek er niet uit te kunnen. En ja uiteindelijk zullen ze dood vriezen. Een onnodige lijdensweg van ruim 1 kwartier tot een half uur. Is dat humaan? Gevangen vis op een visboot, doet er bij koud weer een paar uur over om langzaam aan dek te stikken. Gevangen platvis een halve dag of meer. Is dat humaan?

Er zijn twee zeer goede en humane methoden om euthanasie toe te passen op een vis. 1. Plaats de vis in een kom water in de diepvries, de vis zal het bewustzijn verliezen en pijnloos sterven, ik heb dit zelf al talloze malen uitgevoerd en heb nooit, maar dan ook nooit voor onaangename verrassingen gestaan. Dit is dan ook mijn favoriete methode. 2. Bij de apotheek kunt u Benzocaine of 2-Phenoxy halen. Vertel wel waar u het middel voor nodig hebt. Beide middelen zijn narcosevloeistoffen. Het gebruik van Benzocaine: Los 5 gram Benzocaine op in 25 ml Aceton. Van dit mengsel is 2ml genoeg voor een 1 liter water. Pas op: dit mengsel kan huidirritaties veroorzaken. Doe dit mengsel in een bakje en zet de vis er in. Binnen enkele minuten is de vis dood. Het gebruik van 2-Phenoxy: Los 5ml 2-Phenoxy op in een bakje met 1 liter warm water. Laat dit mengsel even afkoelen tot aquariumtemperatuur en zet de vis er in. Binnen enkele minuten is de vis dood. Let op: Laat de vis voldoende lang in de verdovingsvloeistof zitten! Toegevoegd na 13 uur: Er bestaat nog een narcosevloeistoffenmethode: Doe 0,5 ml. kruidnagelolie in een liter aquariumwater en los dit goed op. Doe de vis in het water: binnen enkele minuten is hij dood. Laat de vis voldoende lang in de verdovingsvloeistof, dit om zeker te zijn dat de dood is ingetreden. Een dode vis beweegt niet en reageert niet op aantikken of aanraking. De kieuwdeksels bewegen niet, de vis gaat ondersteboven, scheef of op zijn flank drijven. Hij zakt naar de bodem en kan in een later stadium gaan drijven. Als je bang bent dat de vis nog bijkomt, kan het zekere voor het onzekere worden genomen en kan de vis worden ingevroren.

Bronnen:
http://members.home.nl/rolanddegroot/eutha...
http://www.aquarium.nl/home/euthanasie/

In een klap dood slaan. Daarnaast is een overdosis van kruidnagelolie ook een juist manier om een vis te doden. Hiermee zorg je ervoor dat de vis niet meer uit zijn verdoving ontwaakt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100