kan je een hond van 4 jaar trucjes leren ?

Ik heb een hondje van vier jaar . Hij is nooit op puppy training of anderen training gweest . Kan ik hem " zelf " trucjes leren zoals lig zit en als je een stok of bal gooit hijapoteert?

Toegevoegd na 1 minuut:
Trouwens het is een kruising tussen een chitzu ( weet niet hoe je het schrijft ) en een Maltezer

Toegevoegd na 2 minuten:
Trouwens het is een kruising tussen een chitzu ( weet niet hoe je het schrijft ) en een Maltezer

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Natuurlijk! Een Shi Tzu en een Maltezer zijn intelligent genoeg om het e.e.a. te leren. Misschien zou je het niet zeggen, maar deze gezelschapsrassen zijn erg slim en willen graag werken voor hun eigenaar. Bovendien doe je elke hond tekort door alleen maar te wandelen en te aaien. Honden vinden het geweldig om mentaal bezig gehouden te worden. Je kunt gewoon beginnen volgens een puppytraining methode. Daar zitten tussenstappen in waarmee je een, al volwassen hond, ook prima van alles kunt bijbrengen. Het is ook helemaal niet vreemd wanneer je met je hond naar een hondenschool zou gaan. Niet iedereen heeft immers de kans om te beginnen met een jonge(re) hond. Je oogst des te meer bewondering wanneer het je lukt om de hond de gevraagde basis bevelen aan te leren. Bovendien krijg je genoeg te zien om inspiratie bij op te doen en je kunt de trainer om raadt vragen als het niet lukt. Kies wel een hondenschool waar de groepen niet te groot zijn. Een maximum van 10 deelnemers per cursus is meer dan genoeg. En: liefst een die traint d.m.v. belonen. Zowel een Shi Tzu en de Maltezer zijn rassen die niet van een harde hand houden. Ze zijn slim genoeg en erg leergierig. Als je een hondenschool niet ziet zitten kun je eens kijken of er ook workshops in de buurt worden gegeven. Je moet er dan wel rekening mee houden dat de hond al een bepaalde basis moet kennen. Vaak wordt er verlangt dat je hond al aan de lijn en los kan volgen, kan zitten en liggen op commando, en vaak is het handig als je hond ook een paar minuutjes de "af en blijf" beheerst. Vraag eens in je omgeving aan andere hondenbezitters hoe zij aan hun kennis en training zijn gekomen. Er zijn vast hondenmensen te vinden die je willen vertellen hoe je zoiets aan kunt pakken. Het beste resultaat kun je behalen met belonen brokjes of kleine snoepjes. Zodra hij iets goed heeft gedaan geef je hem iets lekkers. Clicker training is erg populair en kent goede resultaten. Voor bijvoorbeeld "doggydance" wordt clicker training gebruikt, soms i.c.m. "targettraining". Op You Tube zijn filmpjes genoeg te vinden hoe je je hond een trucje leert. Begin bij iets wat hij al kan en probeer dat uit te bouwen. Veel succes!

ja. een hond kan op elke leeftijd leren. alleen hoe ouder, hoe langer het duurt. een hondje van 5 maanden leert sneller dan jou hond van 4. het zal je geduld moeten kosten en duidelijk zijn. dan komt het wel goed

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100