Wat kun je doen als 2 honden elkaar soms ineens aanvallen?

Ik heb namelijk al 4 jaar een hondje en een vriend van mij heeft sinds een week ook een hond (uit een asiel in Spanje en is 3 jaar) het zijn twee teefjes.

Weet jij het antwoord?

/2500

de honden zullen in het begin onderling gaan uitmaken wie de baas is. kan vechten bij horen. meestal wordt er echter niet doorgebeten. laat dit gewoon gebeuren. zodra duidelijk is voor beide honden welke rol ze hebben, zal de strijd waarschijnlijk over zijn. spring in elk geval nooit tussen twee vechtende honden, in een poging ze uit elkaar te halen. je hebt kans dat je dan zelf gebeten wordt. pas hier dus heel erg mee op!

Het is van belang dat de honden buiten met elkaar kennis maken en wel onaangelijnd. Bij het aan de lijn houden van honden worden er door de eigenaren namelijk angstseinen doorgegeven en zijn de honden beïnvloed. Honden moeten hun eigen taal kunnen spreken en dat zullen ze doen met hun lichaam, zodat de andere hond kan zien wat de natuurlijk signalen zijn van onderwerping, onderdanigheid of een hogere rang. Ga je dit beïnvloeden door je er mee te bemoeien, dan gaat het verkeerd, iets wat de honden eigenlijk niet willen. Bij teven gaat het sneller fout dan bij reuen. Teven zullen in een gestresste situatie sneller toehappen en elkaar verwonden. Als je twee honden wilt leren om samen te leven, tijdelijk of voorgoed, dan moet je ze eerst meenemen naar voor beide onbekend terrein en een lange wandeling maken. Ze worden dan opgenomen in één roedel en dat verminderd de spanning en haalt de argwaan weg. Loslopend zullen ze dan hun eigen taal kunnen spreken en zal de rangorde onderling worden bepaald. Als je de honden zonder voorbereiding bij een van jullie in een territorium plaatst wat van een van de honden is krijg je brokken. Op de eerste plaats de verdediging van eigen terrein, op de tweede plaats de nauwe ruimte waar geen ontsnappen mogelijk is, ten derde de beide bazen die stik-zenuwachtig het geheel staan te manipuleren. Dus probeer alles opnieuw te doen in de vrije ruimte zoals hiervoor beschreven. Ga niet met ballen gooien waardoor je ze ophitst. Geef rust en stille aandacht zonder inmenging, los van de lijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100