Hoe vaak en hoe lang moet een labrador van 5 jaar uitgelaten worden?

We laten de hond iedere dag in totaal 2 uur uit, is dat wel genoeg?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ligt ook een beetje aan het ras, lees dat iemand een wippet heeft, die heeft natuurlijk meer beweging nodig als mijn kleine yorkie kruising. Maar ik ga ook gewoon 3 a 4 keer per dag lopen, waarvan 1 keer op het veldeje met andere honden , kan ze lekker rennen en met de bal spelen, zit er soms vaak een uurtje. Bedoel ook niet dat kleine hondjes een langere wandeling niet volhouden, die van mij sjouwt rustig 2 uur mee achter elkaar. Denk voor een labrador dat die ook wel af en toe even los moet kunnen, zodat hij zn energie kwijt kan.

2 uur is ruim voldoende, maar belangrijk is het aantal keren dat de hond wordt uitgelaten. 4 x een kwartier is veel beter dan 1 x 2 uur, want dan is de periode tot de volgende plaspauze veel te groot. Toegevoegd na 42 minuten: Ik heb mijn honden geleerd te komen vragen wanneer ze naar buiten willen. Tenslotte weet ik niet wanneer ze moeten en is de tijd tussen twee loopjes misschien wel net iets te lang. Ze leggen dan de kop op mn been, vervolgens zeg ik 'zeg maar wat je wil' en dan lopen ze naar de voordeur als ze een wandelingetje willen, de speelgoedmand als ze willen spelen of de voervoorraad als ze willen eten. Het klinkt gek, maar ze maken er geen 'misbruik' van. Als ze naar buiten willen, moeten ze ook echt. We laten ze trouwens zonder te vragen ook 4x per dag uit.

Als je 4x per dag in totaal twee uur intensief loopt is dat prima.

In het algemeen heeft een hond het nodig om 3-5 keer per dag naar buiten te gaan. Hoe lang je met hem wandelt is van een aantal zaken afhankelijk: je eigen tijd, de conditie van de hond (die je overigens ook kunt opbouwen, hij is nog redelijk jong) en hoe je wandelt. Met dat laatste bedoel ik of je een rondje door de wijk loopt, 5 keer per dag een half uurtje, aan de riem. Of dat je 2 keer per dag een drie kwartier naar het bos gaat waar hij lekker los kan rennen, en daarnaast een paar keer een klein rondje loopt zodat hij zijn behoefte kan doen. Je snapt al dat dat laatste voor de hond veel inspannender is. Als hij die 2 uur per dag die je noemt los kan rennen en doen, dan is daar zeker niets mis mee. Vaak merk je het ook aan de hond zelf. Als hij onrustig is binnens huis, dan is het voor hem te weinig.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100