Hoe bereid ik mijn dwergkonijn (4) voor op de komst van mijn eerste kindje? En hoe laat ik ze straks aan elkaar wennen?

Mijn konijntje's hok staat in de huiskamer en zij mag elke dag ook een aantal uur loslopen. Een echt knuffelkonijn (ik aai me suf;) ), lief, nieuwsgierig, soms wat ondeugend en een eigen willetje (slopertje).


Bij honden en katten hoor je vaak dat je ze moet voorbereiden oo de komst van een kleine; geuren, geluiden die veranderen. Misschien ook iets minder aandacht...
Is dit bij konijnen ook zo en hoe doe ik dat het beste?

Het konijn heeft wel ervaring met kinderen die heel af en toe over de vloer komen; de kids van de buren, die al wat groter zijn. Daar is ze heel geduldig mee en geeft goed aan wanneer ze het zat wordt. Maar natuurlijk laat ik haar straks niet alleen in de kamer als de baby op de grond ligt.
Maar ik wil ze wel na een paar weken wel aan elkaar voorstellen (tegelijk 'eruit'; kind uit de box en konijn uit t hok) en ze aan elkaar laten wennen.
Hoe doe ik dit verantwoord?

Alvast bedankt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Leg ze naast elkaar op het box kleed, maar blijf in de (onmiddellijke) nabijheid, of neem ze af en toe samen op schoot.

Er worden op veel plaatsen trainingen aangeboden hoe om te gaan met een nieuwe huisgenoot.Vooral de komst van een baby kan een hele belasting zijn voor uw kanarie pietje of zoals in uw geval,het dwergkonijn.de trainingen zijn weliswaar duur maar leveren ook wat op.met een gestressd konijn naar een psychiater gaan kost ook handenvol geld. http://bunnytraining.nl/clickertraining-voor-kleine-huisdieren/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100