Waar moet je 2 cavia's laten als je op vakantie wilt of een weekendje weg?

Ik wil erg graag 2 cavia's als huisdier hebben. Mijn zus zou dat ook wel willen en mijn vader vindt het ook wel goed. Mijn moeder lijkt het op zich ook wel leuk te vinden. Alleen ze ziet er een nadeel in. Haar grootste probleem met 2 cavia's is als we op vakantie gaan of een weekendje waar je dan 2 cavia's moet laten. Het zal haar dan weerhouden om een weekendje weg te gaan. Ze voelt zich dan schuldig en gaat dan met een slecht gevoel op vakantie als ze die 2 cavia's achter moet laten. Heeft iemand een idee wat je met 2 cavia's moet doen tijdens een vakantie of weekendje weg? Ik zei nog dat je vakantieverblijven enzo hebt maar ze is gewoon bang dat het haar weerhoudt om op vakantie te gaan. Heeft iemand een idee hoe ik haar daarvan kan overtuigen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je kunt de cavia's laten verzorgen door buren, familie of vrienden. Als dit niet mogelijk is kun je ze tegen een vergoeding naar een vakantieopvang brengen: http://www.degrotecavia.nl/vakantieopvangen.html#1 Of je kiest voor een dierenoppas aan huis: http://blijehuisdieren.nl/index.html Of je je moeder hiermee kunt overtuigen is de vraag. Voor welke oplossing je ook kiest, je zal altijd van alles moeten regelen voordat je weggaat en dat kost tijd, geld en moeite. Je kan niet meer zorgeloos zomaar de deur achter je dichttrekken als je vertrekt, daar heeft je moeder dus wel gelijk in. Het is dus een afweging die je moet maken: Wegen de voordelen tegen de nadelen op? Heel goed van je moeder dat ze daar van tevoren al goed over nadenkt en niet impulsief wil handelen zoals veel mensen helaas wel doen bij de aanschaf van huisdieren. De dieren zijn daar vaak uiteindelijk de dupe van. Huisdieren zijn heel erg leuk, maar je bent dus ook een stukje vrijheid kwijt als je ze hebt. Dat moet je er dus wel voor over hebben. Misschien zou je je moeder kunnen overtuigen als je vóór de aanschaf zelf al een goede oppas regelt. Overleg dus eerst met buren, vrienden en familie en bel een vakantieopvang voor informatie. Als je dan een goede oppas gevonden hebt kun je haar daarna nogmaals vragen of je de cavia's mag aanschaffen. Wellicht is ze dan gerustgesteld.

Ik heb een aantal jaren 2 cavia's gehad. Als we op vakantie gingen brachten we de cavia's bij de familie en als ze niet kunnen dan heb je een speciale dienst die de cavia's met een dierenambulance komt ophalen en verzorgt ze gedurende de vakantie. Let op dat je kooi/hok en alle speeltjes ook meegenomen worden zodat de cavia's in de vertrouwde sfeer zitten.

Een weekendje kunnen je cavia's makkelijk alleen zijn met voldoende voer en water. Tijdens een langere vakantie is het beter om een verzorgadresje te zoeken,wellicht heb je iemand die dan voor je caafs kan zorgen bij je thuis of dat je de caafs met kooi en al naar je verzorgadres brengt.

Onderbrengen bij vrienden of familie

Er zijn veel verschillende mogelijkheden: 1. Je brengt de cavia's naar familie of vrienden. 2. Je boekt een oppasservice (al dan niet aan huis) 3. Je vraag aan vrienden, familie, buren om dagelijks voor de cavia's te komen zorgen. 4. Je neemt ze mee op vakantie. Cavia's zitten in een hok dus vervuilen de vakantieverblijfplaats niet. Soms zijn dieren niet toegestaan op een vakantiebestemming maar dit geldt dan meestal alleen voor dieren die loslopen. Je moet je dus zeker geen zorgen maken. Er zijn zoveel mensen, waaronder ikzelf, die meerdere verschillende huisdieren hebben en toch 3 keer per jaar op vakantie gaan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100