zijn wafels giftig voor katten?

mijn kleine broertje liet 3 uur geleden een groot stuk van zijn wafel in de kattenmand vallen waarin onze kat met haar nest van 2 kleintjes lag. niemand van ons had dit gezien, maar nu net zag ik dat de kleintjes ervan aan het eten waren. zijn wafels gevaarlijk voor (jonge) katten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, er zitten geen voedingsstoffen in waar een kat wat aan heeft, maar giftig zijn ze niet. Je moet het niet geven aan katten, maar zo'n ongelukje kan niet veel kwaad.

Als de katten het hebben opgegeten is het niet giftig. Dieren weten veel beter dan mensen wat ze wel en niet kunnen eten. Die hebben geen bijsluiter of uiterste verkoopdatum nodig. Ze gaan af op hun ogen, neus en tong. (Zoals wij ook wat meer zouden moeten doen.)

Voorwaarde is wel dat er geen chocolade aan de wafel zat. De wafel zelf is niet giftig voor een kat. Chocolade daarentegen wel. Nu zal een kat niet zo snel chocolade eten maar met name kittens die nog aan het ontdekken zijn kunnen het per ongeluk wel binnen krijgen. Met name voor kittens is een heel klein beetje al gevaarlijk. Toegevoegd na 1 minuut: De link in de bron gaat wel naar de afdeling honden maar de tekst geldt ook voor katten.

Bronnen:
http://www.dierenartsmeppel.nl/honden/chocolade/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100