Is het zinvol om een elektrische halsband te gebruiken om het vele blaffen van onze hond af te leren?

Onze maltezer blaft om het minste of het geringste en dat is vooral vervelend voor de buren als hij alleen thuis is.

Weet jij het antwoord?

/2500

Wat mijn hond betreft heeft het zin, het blaffen stopt dan. Er is maar 1 nadeel en dat is dat het blaffen weg is maar dat de rest er nog is. Mijn hond blijft reageren blijft zenuwachtig, dus het lawaai is weg maar maar de symtomen zijn er nog. Neem de band weg en het begint opnieuw. Het zou het zelfde zijn wanneer je een gebroken been hebt een verdoving krijgt en daar door geen pijn hebt, alsof er niets gebeurd is, maar je been blijft gebroken. Ga er eens mee na een hondenschool en die zullen u blijfent kunnen helpen. Waarom ik dat niet doen? Mijn hond is potdoof.

Het is zeer dieronvriendelijk een hond d.m.v. stroomstootjes het blaffen af te leren, als je een hondenvriend bent zou ik er zeker niet mee beginnen, het is een marteltuig. Gedragsdeskundigen in binnen- en buitenland, dierenartsen en beloningsgerichte hondenscholen keuren het gebruik van deze dieronvriendelijke banden af Het Ontwerpbesluit Houden van Dieren verbiedt in artikel 1.2 sub e het gebruik van een voorwerp bij een dier waarmee door middel van een elektromagnetisch signaal bij het dier pijn kan worden toegebracht. Er bestaan genoeg diervriendelijke alternatieven om honden op te voeden. Als je hond ongewenst gedrag vertoont neem dan contact op met een goed geschoolde hondentrainer of gedragstherapeut. De oorzaak wordt niet weggenomen door een anti blafband. Wanneer angst de oorzaak is wordt dit alleen maar versterkt door de blafband. Zelfs na 3 correcties middels een blafband kan een verhoging van het stressniveau worden geconstateerd, volgens onderzoek door Beerda et al. 1998. Stresssignalen bij honden zijn tongelen, pootheffen en een lage houding.

Bronnen:
http://uitgelatenhond.nl/wel-geen-anti-blafband

Je zou de Petsafe bark control kunnen proberen,deze is te verkrijgen zonder band die je ergens in huis neer kunt zetten,maar ook een goedkopere versie met halsband. Het apparaatje geeft een ultrasonic geluid dat alleen door de hond is te horen en erg irriterend moet zijn waardoor de hond zou moeten stoppen met blaffen. Voor 8,50 heb je al zo'n band met geluid dus het is het proberen waard. Toegevoegd na 2 minuten: De duurdere versie kun je zelf ook op afstand bedienen als de hond blaft. Op het moment dat hij blaft zeg je nee en direct erna even het geluid laten horen. Op deze manier is de kans aanwezig dat je op een gegeven moment het geluid niet meer hoeft te laten horen en alleen jouw nee een voldoende is of dat hij het helemaal niet meer doet.

Natuurlijk zal het werken. Als jij elke keer een lekkere taart wilt eten maar als je er aan komt en krijgt een stroomstoot dan zal je het toch ook snel afleren om van die taart te eten. Of het een fijne oplossing voor je hond is , is weer een heel andere vraag. Ik zou opzoek gaan naar hondencursussen in de buurt of die je verder kunnen helpen. Of mijn zus heeft voor haar hond oppas geregeld 1 keer in de week. Brengt ze haar hond naar de oppas en betaalt voor de hele dag 10 euro maar zit je hond niet alleen hoeft niet te blaffen. Dat lijkt mijn een veel diervriendelijker oplossing.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100