Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Bestaat er iets waar je honden haren mee kan insmeren zo dat het NIET zo gaat klitten?

mijn hond heeft zo'n hekel aan kammen rondom haar bekkie....

Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
2.1K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Voor dieren is er ook een antiklit spray

Toegevoegd na 1 minuut:
Anti-klit spray voor de hond

- Bij klitten, maakt de vacht makkelijk doorkambaar
- Voor een gezonde glans en een heerlijke geur

Eigenschappen per ingrediënt:
De Aloë Vera-sappen bieden o.a. weerstand tegen parasieten, virussen en bacteriologische infecties. Het werkt ontstekingsremmend, dringt diep in de huid en het onderliggende weefsel en bevordert de conditie daarvan door haar natuurlijke vitamines, waaronder B12, mineralen, enzymen en aminozuren.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Een heerlijke geur? En dan gebruiken (zoals nisette het probleem aangeeft) rond het bekkie? Zowat in de neus dus, voor een dier waarvoor geur een essentiële factor is in het waarnemen van de wereld?

Andere antwoorden (2)

Een hond is geen mens. Zomaar insmeren met anti-klit spullen is helemaal niet nodig. Bovendien vinden honden dat niet prettig. Vergeet niet dat je honden met lange haren regelmatig moet borstelen. Ook al vinden ze het niet fijn. Als wij ons haar niet regelmatig borstelen, dan gaat het ook klitten, ook al spuit je er liters anti-klit in.

Goede voeding zorgt dat de vacht gezond en glanzend blijft, waardoor het minder klit. Rondom het bekkie kun je de haren wat korter knippen.

Geef hem volwaardige voeding, het liefst rauw en geef af en toe kelp tabletten en schapenvet. Hierdoor zal zijn vacht veel mooier worden waardoor de kans op klitten minder wordt.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Het uitkammen van klittend haar gaat veel beter als je het onder water doet of met een natte kam. Een baard onder water is niet mogelijk denk ik, maar die natte kam eventueel gecombineerd met nat haar gaat ook heel goed.

Ik heb hier ervaring mee, dus..........
(Lees meer...)
Ivana
14 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding