Hoe komt het dat onze hond kwaad blijft en wat kunnen we ertegen doen?

We hebben een zeer lieve border collie die intussen iets meer dan een jaar is. Echter als we thuis komen of we komen de ruimte binnen waar ze ligt te slapen, dan begint ze zeer boos te blaffen tegen ons. Precies of ze kent ons niet, als we haar aanspreken dan stopt ze wel. Maar we vinden het zeer vreemd dat ze op haar eigen volk zo boos blijft.
Gisteren hadden we ook wat voor met haar. Mijn ouders waren met haar gaan wandelen en in het cafeetje dat de stopplaats was, was er een mevrouw haar komen aaien, dat liet ze met veel graagte toe. Echter toen die voortging was ze boos op haar en hapte naar haar been. Hoe kan dit verklaard worden en hoe kunnen we dit voorkomen ; aangezien er blijkbaar nog mensen zijn die er geen rekening mee houden dat je beter van vreemde dieren afblijft omdat je niet weet hoe ze kunnen reageren?

Weet jij het antwoord?

/2500

Een Border Collie is een ras wat verveling om kan zetten naar rangorde verhogend gedrag. D.w.z. dat ze zoveel energie heeft dat ze zich geen raad weet wat ze er mee aan moet. Het kan ook zijn dat de hond niet op de juiste manier en in de goede periode gesocialiseerd is. Dan is het heel moeilijk om te bepalen of de hond dit uit gestoord gedrag doet of uit angst. Het is beter een gedragstherapeut te raadplegen. Hij/zij kan ter plekke het gedrag van jullie hond op de juiste manier beoordelen en een behandelplan op zetten. Probeer er alles aan te doen om de hond hierin zo goed mogelijk bij te staan. Het zou nl. heel jammer zijn als je precies het verkeerde gedrag beloont i.p.v. corrigeert of negeert. Een Border Collie is een snelle leerling. Dat maakt het heel moeilijk verkeerd gedrag er weer uit te trainen. Bovendien is het voor de hond en haar directe omgeving veel prettiger en veiliger wanneer je weet hoe je moet reageren zodat ze prettiger in de omgang wordt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100