Bestaat er een kleine 'verwarming voor in een aquarium?

Mijn vissen hun water is te koud, maar ik weet niet hoe ik het warm moet maken.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Koop een gewone verwarming voor het aquarium. Koop niet de goedkoopste, er zit zeker een kwaliteitsverschil in. Kijk maar naar de betere zoals deze van Newatt. Het wattage dat je nodig hebt hangt af van het temperatuursverschil tussen aquarium en omgeving en het volume van het aquarium. Bij veel aquaria geven de TL-lampen boven het aquarium echter al voldoende warmte. Een 'kleine verwarming' heb je niet nodig. Past een gewone verwarming niet in je aquarium dan is je aquarium te klein. Tenzij je een nano-aquarium hebt, maar dan moet je al weten waarmee je bezig bent en voldoende ervaring hebben. Het feit dat er een thermostaat in zo'n verwarming zit zegt niet veel. Vaak werken die niet naar behoren. Controleer dus regelmatig de temperatuur in het aquarium en pas deze zo nodig aan. Om een voorbeeld te geven: in mijn gezelschapsaquarium staat dat ding op 17°C ingesteld en bedraagt de werkelijke temperatuur 28°C. In m'n kweekaquarium moet ik dat ding op 32°C zetten wil ik 25°C bereiken. Ik heb 1 verwarming van Newatt en dat is de enige die er soms slechts 1 graad naastzit.

Elke dierenwinkel verkoopt verwarmingselementen. voor elk aquarium is er een aparte maat. laat je even voorlichten.

Op een goede verwarming voor een aquarium, zit een thermostaat. Die stel je in op b.v. 24 graden, is die temperatuur bereikt, dan gaat de verwarming gewoon uit. je hoeft dus niet echt te kijken naar een kleine verwarming, omdat je mogelijk bang bent dat je water te warm wordt, maar je moet hem wel in kunnen stellen. Bij een juist gebruik, kost een verwarming dus maar weinig stroom. Koop er wel een die past bij de inhoud van je bak.

Hier vind je een kleine verwarming voor je aquarium voor maar 11,33Euro. Klik op deze link, klik door naar vissen, techniek en je vind het vanzelf :-) http://www.huisdierexpress.nl/huisdieren/?tt=4357_12_75899_&r=%2F

Bronnen:
http://www.huisdierexpress.nl/huisdieren/?...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100