mijn hamster poept heel veel wat moet ik doen?

ik heb net een nieuwe hamster alleen hij poept heel veel, als ik hem op me hand houd poept hij 2 keer tergelijk lijkt wel! wat moet ik doen?

Toegevoegd na 2 minuten:
heeft ze misschien iets?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Uw hamster mankeert niets, u liet hem veel te snel op uw hand, het kan best zijn dat u wat bewoog, daar kon hij duizelig van worden en dan is een ongelukje snel gebeurt. Meestal duurt het wel een tijdje voor een hamster helemaal aan je gewend is. De ene hamster went soms eerder aan je dan de ander. Geduld is daarom erg belangrijk. Als je een hamster hebt gekocht moet je hem de eerste paar dagen met rust laten. Dus hem niet gelijk proberen op te pakken enz. De hamster moet eerst wennen aan zijn kooi en de andere omgeving. Ga ook een gewoon bij de kooi zitten, zonder hem gelijk te willen aaien of op te pakken. Zo kan hij wennen aan je aanwezigheid. Praat ook rustig tegen hem, leg je hand bijv. eens in de kooi of ga gewoon kijken wat hij allemaal doet. Hamsters moeten aan je hand wennen, dit kun je bijvoorbeeld doen door je hand in de kooi te leggen en rustig praten. Door dit te doen wennen ze aan je hand en aan je stem. Na een tijdje, als ze niet meer bang voor je hand zijn, gaan ze meestal voorzichtig aan je hand ruiken. Als dit ook goed gaat, kun je een snoepje op je hand leggen. Meestal pakken ze dan het snoepje. Als dit niet zo is, moet je het snoepje gewoon rustig in de kooi leggen. De hamster zal het pakken en weten dat het van jou komt. Zo kun je steeds verder gaan en kun je ze oppakken. Let er wel op, dat bij de eerste keren dat je jouw hamster oppakt, je dat wel bijv. boven een tafel doet, want als hij dan valt, valt hij (meestal) niet hard.

Ik weet niet of je ervaring hebtmet hamsters, maar dat is niet abnormaal. Als het er verder normaal uitziet, zou ik me er niet druk om maken. Misschien een beetje rustig aan je laten wennen, misschien poept hij van de stress.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100