Mag een hond zomaar de resten van het avondeten eten?

Ik weet 100% zeker dat dit niet gezond kan zijn, alleen vindt me moeder het nodig om eerst dat beest te zien lijden, voordat ze gelooft dat je hond geen prullenbak is. Wat weten jullie hierover?

Weet jij het antwoord?

/2500

Honden hebben in het verleden altijd met de pot meegegeten, dus je moeder zal denken dat het best kan. Wat ze vergeet, is dat honden en katten tegenwoordig een stuk ouder worden, en gezonder zijn. Dat is te danken aan de medische wetenschap, maar ook aan het voer wat ze krijgen. Eten voor mensen bestemd is te zout en te vet. Ook betwijfel ik of de hond zo wel je juiste (hoeveelheid) vitamines en mineralen binnenkrijgt.

Nee natuurlijk is dat niet goed voor de hond,er zit veel te veel zout en kruiden in die niet in hondenvoer thuis horen. Een hele enkele keer kan het niet zo veel kwaad,maar wel als dit dagelijks gebeurd.

de fokker van mijn golden retriever zij als je het doet vanaf het begin dat je de hond hebt dat het geen kwaad kan maar je moet nu niet opeens massaal mac donald aan hem geven zeg maar misschien is er wel een mogelijkheid om het op te bouwen

Het hangt er compleet van af wat dit is! Er zijn veel mensen die voeren volgens het Barf principe, waarbij groente een onderdeel van kan zijn. Groente kan zeker goed zijn voor een hond, mits dit geen kruiden, suikers, zout of andere toevoegingen bevat en wel gepureerd en/of gekookt gegeven wordt. Een puur stukje gekookte broccoli of witlof? Hartstikke goed juist. Een gekookte aardappel zonder zout, of wat volkoren rijst zonder sausjes ed is ook heus voedzaam, hoewel meningen zijn verdeeld wat betreft koolhydraten. Wel is het zo dat veel mensen zelf slecht eten, en daardoor zijn hun tafelrestjes ook niet goed voor de hond. Zout, suiker, sausjes, toevoegingen ed: die zijn niet goed. Junkfood, afhaal eten, opwarm maaltijden, pizza, chinees, en dergelijke zijn natuurlijk al helemaal uit den boze. Ook zijn er nog dingen die voor een mens gewoon zijn om te eten, maar voor een hond levensgevaarlijk kunnen zijn. Simpele rozijnen, of macadamia, of ui, of advocado bijvoorbeeld. Dat mag je hond zeker niet! Er is dus geen eenduidig antwoord te geven op je vraag, aangezien ik niet weet waar deze resten uit bestaan. Toegevoegd na 5 minuten: nog even een toevoeging, wel kan het standaard geven van voedselrestjes naast een commercieel menu wel problemen geven wat betreft de verhoudingen. Een commercieel menu, zoals hondenbrokken of blikvoer voor honden, heeft een standaardanalyse die is uitgewerkt. De hoeveelheid mineralen/vitaminen die de hond binnenkrijgt kan dan verstoord raken. Daar ik zelf geen commerciele brok/blik voer was ik dit even vergeten erbij te vermelden, excuus. Mijn honden krijgen net als ik een gevarieerd eetpatroon, waarmee er binnen een week goed aan de juiste hoeveelheden wordt voldaan. Net zoals in de natuur. In zo'n menu kan het geen kwaad om eens een lekkere gekookte winterpeen of een overgebleven gekookte aardappel te eten.

op zich kan het geen kwaad pas op het moment dat er veel kruiden in zitten of niet goed klaar gemaakt varkensvlees zul je er wat van gaanmerken het enige probleem is dat als je de hond aan de tafel mee eet dat die gaat zitten bedelen en dat is dan weer moeilijker af te leren, het beste wat je dan kunt doen is eventjes wachten als alles is opgeruimd en dan je hond op de gang alles laten opeten, alleen als het weer te veel is maakt niet uit wat, dan kan je wel verwachten dat het er aan de zelfde kant weer uitkomt

Nee, in eten dat mensen eten zitten veel stoffen in die slecht zijn voor honden. Hier bijvoorbeeld een paar: Prei, Ui Knoflook, dit is giftig en kan bloedarmoede veroorzaken. Tomaten kunnen hartritme stoornis veroorzaken. Rauwe aardappel / kartoffeln dit is heel erg giftig. Champignons zijn erg giftig. Groenten uit de nachtschadefamilie (tomaat, paprika), deze groenten zorgen soms voor jeuk of diarree. Ook als een hond een ontsteking heeft kan de ontsteking verergeren wanneer de hond dit eet.

neen zou ik ook niet doen . onze hond krijgt enkel hondenkorrels en is super gezond ! geef je hond dus maar gewoon hondenkorrels !

De hond is op dieet en door de hond bij te voeren verstoor je het dieet. In het verleden had je het vuilnisbakkenras en deze werd gebruikt als een vuilnisbak. Jammer genoeg had deze wel een kortere leeftijd, maar dan werd er gewoon een andere hond genomen. Als je moeder de eigenaar is, dan is zij ook verantwoordelijk voor de hond en de dierenarts rekeningen. Bij twijfel is er altijd de dierenbescherming en de dierenarts deze hebben de taak om het lijden van de hond te voorkomen. In het kort zijn dat de wegen die je kunt bewandelen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100