Valkparkiet houd niet op met fluiten waarom?

Ik heb al 8 jaar een valkparkiet en sinds een klein jaartje nog een baby valkparkiet erbij. Ze is nu bijna 1 jaar maar begint steeds te fluiten en wild te doen. Ze hebben voldoende eten en drinken en aandacht ontbreekt ook niet. Ze blijft schreeuwen wat ik ook doe, in de nacht ook. Ik heb haar "grondig bekeken" en ze heeft geen verwondingen gelukkig! Wat kan hier de reden van zijn en wat kan ik doen? Moet ik me zorgen maken of is dit normaal?

Toegevoegd na 8 minuten:
Ze fladdert nu ook met haar vleugels en laat zich zelf vallen van boven naar beneden. Ze slaat met haar snavel tegen de tralies en fluit in het rond.. soms doet ze ook fluiten en dan tegen de stok aan slaan waar ze op staan. Dit herhaalt ze een paar keer.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Tussen 9 en 12 maanden wordt een valkparkiet geslachtsrijp, uw valkje wil jouw maatje zijn. Moest ik in haar plaats zijn, ik zou fluiten, met de snavel tegen de tralies slaan, me laten vallen. Ze wil aandacht, contact, valkparkieten zijn heel sociale en intelligente vogels, als ze merken dat u reageert op hun kabaal, gaan ze nog harder fluiten en wild doen. Heb ook nog dit gevonden: ik ken dat probleem dat ze gaan schreeuwen en navliegen. Ik reageer er niet op en geef ze 's ochtends gewoon eten en drinken. Wanneer ik dan terugkom geef ik dat en als ik weg ga wat lekkers zoals trosgierst (niet elke dag) verder zet ik dan ook de radio aan. Wanneer ze gaan schreeuwen als ik weer terugkom dan wacht ik net zolang totdat ze een tijdje stil zijn en dan ga ik pas naar ze toe. Wanneer ze roepen en je komt dan leren ze dit gedrag aan. Wanneer je weg wilt gaan dan gewoon je valkje in de kooi zetten of een beetje wat lekkers geven. Misschien dat het bij jou helpt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100