Weet iemand nog een huisdier die niet iedereen heeft?

Toegevoegd na 11 minuten:
Ik ken bijv. iemand die een krab als huisdier heeft.

Weet jij het antwoord?

/2500

een mini varkentje

Een gerbril..

Tja, er zijn veel mogelijkheden. Exotische dieren bijvoorbeeld. Het is zelfs legaal om een wasbeertje thuis te hebben, of een civetkat. Juist omdat het minder gebruikelijke huisdieren zijn, moet je er wel rekening mee houden dat het lastig is om juiste voeding en juiste verzorgingsadviezen te krijgen. Daarnaast zullen veel mensen het zielig vinden dat je zo'n diertje als huisdier hebt, ook al is het legaal.

Ja die zijn er. Ik ken iemand die heeft een kip als huisdier. En die kip wordt ook uitgelaten , net een hond.

Ik denk dat, bij de keuze voor een huisdier, de motivatie niet alleen moet zijn, dat het een niet veel voorkomend dier is, dat niet iedereen heeft. Je moet veel bewuster voor een huisdier kiezen en anders helemaal niet. Elk dier heeft zijn specifieke eigenschappen, die in je woonomgeving/ gezin moeten passen. Tevens heeft elk dier ook een specifieke verzorging nodig. Dat moet jij wel kunnen bieden dan, anders wordt het geen succes. Denk eerst eens goed na, voordat je aan een huisdier gaat beginnen.

een fred

Ik ken iemand die een "kansarm" konijn heeft opgenomen. Het beestje had maar 1 oog, had geen oren en had maar 3 pootjes, verder best een levenslustig beestje, maar niet een dier dat iemand die een konijn wil kopen in huis zou halen, omdat het "niet schattig" is.

wandelende takken

Wat dacht je van een Savanna kat. Die hebben niet zo veel mensen, maar waarschijnlijk omdat ze heeeel duur zijn.

Je schoonmoeder?

Een koe. Het klinkt misschien vreemd, maar het is echt een huisdier. Of neem een eend of een gans. Vogelspin. Wandelende tak.

Chinchilla! Geweldig aaibaar dier, met de voordelen van kleine knaagdieren (in een kooi) en van een kat.

Een vogelspin! Ik zag vorige week dat je die gewoon bij de dierenspeciaalzaak kunt kopen, kosten 30 euro. Brr....

Een krolse kat wordt niet door iedereen gewaardeerd!

Bronnen:
http://www.dierenwelzijn-nederland.nl/kat.htm

Neem een bedwants vooral als je van goed contact houdt.

Mijn ouders hadden in de oorlog stiekem een varkren onder de tafel. Dat mocht niet van de duitsers maar mijn moeder wilde hem niet afgeven dus dan maar zo. Hij was zelfs zindelijk gemaakt maar het is wel slecht met hem afgelopen, ze zijn verraden door een NSB-er en hij moest hals over kop geslacht worden. Maar volgens mijn ouders was het het leukste dier wat ze ooit in huis hebben gehad. Toegevoegd na 53 minuten: vakren=varken

Dan kom je een beetje in de buurt van terrariumdieren. Slangen, leguanen, varanen, schildpadden, baardagamen. Een landschildpad bijv. is erg mensvriendelijk. Wandelt lekker door de tuin, in je vijver enz. Baardagamen zijn erg leuke dieren, ook goed tam te maken. Slangen, ook leuk als je ervan houdt. Vogels, leuke vogels om tam te maken: verschillende soorten parkieten, grasparkiet, valkparkiet noem maar op. Moet je ze niet in de winkel kopen maar bij een kweker ivm de leeftijd. Hoe jonger hoe beter voor het tam maken. Een Vlaamse reus, heel groot konijn erg leuk. Er zijn er genoeg, maar ze hebben allemaal een individuele verzorging nodig, end at is wel belangrijk om op te letten of je er de tijd, moeite en geld voor over hebt.

"Weet iemand nog een huisdier die niet iedereen heeft?" Een leuke- en tamme krokodil of zo...

een madagaskar kakkerlak

Een zuid afrikaanse wiri wiri vogel!

Een capibara

Bronnen:
www.GiantHamster.com

Driekleurige gifkikker

Een mossel? die heb ik als kind eens gehad

degoe, alpaca, stinkdier, wasbeer

Een tamme rat! De meeste mensen griezelen er van maar je kunt ze ontzettend goed tam maken en ze houden zichzelf goed schoon. Ik had er vroeger 1 die ging zelfs mee naar de kroeg in mijn nek, en toen ze zwanger was liep ze los en haalde overal spul vandaan om een nest te maken, mijn tas was geliefd voor de tampons en zakdoekjes ! ik kon zelfs het nestje uit het hok halen en ergens anders neerleggen, ze kwam dan af en toe even kijken en ging dan weer lekker door de kamer lopen Degoe zag ik ook al, zijn ook grappige beestjes, ook tam te maken.Of kijk gewoon is naar een hondenras wat niet iedereen heeft of wat niet echt bekent is. Ik vind bijvoorbeeld de Ierse Setter heel mooi, en die zie je ook weinig.

Ik ken iemand die een Krokodil heeft. Een ander Piranha's en weer een ander slangen. Zelf ben ik nooit verder gekomen dan een Sint Bernard.

Wij hebben zelf garnalen, en vind dat persoonlijk leuker en interessannter dan vissen. Een bekende van mij heeft een stinkdier als huisdier. Toegevoegd na 2 minuten: oh ja, en mijn vriend heeft piranha's gehad.

Een sphinx Een hele mooie kale kat. Lief en helemaal niet kattig.

levende spons sssslang (ook heel handig in het onderhoud) vleesetende plant haring Toegevoegd na 6 minuten: wat ook kan is dat je een gewoon huisdier neemt dat je vervolgens de meest waanzinnig coole trucjes leert > ik had bijvoorbeeld een goudvis (sopje) die ik lokte met voer; op die manier leerde ik hem om in loopings te zwemmen. Honden kun je soms leren rekenen (wel goed opletten welk ras het slimste is), of een vogel laten dansen. Dat laatste doe je vooral met het opzetten van goeie muziek > voeren als hij gaat headbangen/waggelen

een feestbeest!

Een hond (want ik heb er geen en ik ken wel meer mensen die er geen hebben).

Je hebt wel een beetje een fors aquarium nodig, maar je zou eens na kunnen denken over het aanschaffen van een potvis als huisgenoot. Ik ken niemand die er één heeft....

Zeepaardje

Een kat

Een vogelbekdier

Mijn neefje heeft een vogelspin en 3 schorpioenen die licht geven onder black light ...... In het verleden had hij ook een miljoenenpoot.... Tja je moet het maar leuk vinden ;-)

Een mini skunky, ( alias zwart-wit lief harig mormel, waar ik heel veel van oud) ik heb er 5 in de aanbieding :-) over een week of 5, zie foto 2 Toegevoegd na 55 seconden: waar ik heel veel van houd dus :-)

een wezel

Bronnen:
wezel

leeuw

Regenwormen. Ze zijn niet moeilijk te verzorgen en kunnen groot worden. Mocht je ze willen hebben, heb je ook alvast een bron met tips.

Bronnen:
http://www.waterwereld.nu/regenworm.html

Ik had vroeger een geitje die ik overal mee naartoe nam. En die was 10000x leuker dan een hondje Alleen kijken mensen wel een beetje vreemd als je voorbij loopt met een geit. Maar daar gaf ik niks om.

Een leuke- en tamme neushoorn, die spontaan op je af komt stormen als je thuis komt...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100