ik heb sinds kort een cavia, maar hij eet en drinkt bijna niet ook piept hij geel erg hard als hij op mijn schoot zit. wat moet ik doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Naar de dierenarts. Cavia's moeten regelmatig eten anders overleven ze niet lang. Over het algemeen hebben cavia’s de neiging om ziekteverschijnselen te verbergen en dat maakt het soms moeilijk om problemen vroegtijdig te herkennen. Iedere ziekte bij de cavia die pijn of ongemak veroorzaakt kan leiden tot een gebrek aan eetlust.

het kan zijn dat hij niet genoeg natuurlijke producten krijgt geef hem soms distels of gras, als de situatie het zelfde blijft zou ik naar de dierenarts gaan.

Een cavia dat piept is hetzelfde al de mensen dat praten, de cavia kan natuurlijk op verschillende manieren piepen, en dat heeft ook verschillende betekenissen. Ik heb als een bron een site gezet waar zo ongeveer alles kan vinden wat je moet weten over cavia's, ik heb de link van de pagina gegeven waar je meer kan vinden over cavia geluiden! Het is redelijk normaal dat een cavia hard piept, altijd als er bij mij een deur open of toe gaat beginnen ze heel erg hard te piepen, meestal omdat ze dan denken dat ze eten krijgen. Aangezien je cavia ook niet eet, is die misschien wel ziek, maar ook al is die weer beter, dat zal waarschijnlijk niets veranderen aan het piepen ;) Het is natuurlijk belangrijk dat je cavia goed eet, dus het beste dat je kan doen is naar de dierenarts gaan, misschien heeft je cavia last van krampen. Maar zoals ik al zei over het piepen moet je je geen zorgen maken, het kan er mee te maken hebben dat je cavia zich niet zo goed voelt. Maar het kan ook iets helemaal anders betekenen! Succes! ;)

Bronnen:
http://www.degrotecavia.nl/gedrag.html#geluiden

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100