Wat zijn kindvriendelijke honden?

Op zoek naar kleine lieve hondjes die goed met kinderen om kunnen gaan

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een kindvriendelijke hond is een goed opgevoede hond in een huis met een roedelleider. Het idee dat grote honden gevaarlijk zijn en kleine hondjes lief is misleidend. Meer mensen worden gebeten door "lieve kleine" hondjes... Ik kan een paar hondenrassen opnoemen, maar daar heb je niets aan. Beter is wellicht jezelf eerst wat meer in te lichten door een goed boek over "de hond en zijn karakter" en ook "hoe word ik een roedelleider" te lezen. Je kunt zo'n boek ook lenen bij de bibliotheek. Laat je niet misleiden door slechte berichten over bepaalde hondenrassen, zoals : de labrador is niet lief of de Jack Russel is zó lief [is fel], de herder is agressief [net als de borderterriër een werkhond, die héél veel 'loop'uren kost] of de Yorkshireterriër is een lief schoothondje [zijn felle kleine beestjes die ook flink kunnen bijten]. Het ligt aan karakter èn aan opvoeding èn aan roedelleider [wel of niet aanwezig/goed]. Nog een kleinigheid, niet alleen het soort hond en de opvoeding daarvan, maar ook de opvoeding van de aanwezige kinderen en het toezicht houden op "hond en kind" ~ laat kind en hond nóóit alleen samen, dat is al vaak fataal afgelopen.

Border collie is een vriendelijk ras, maar die zijn wel eerder middelgroot. Een klein poedeltje is ook wel lief.

Havanezer, en gewoon goed opgevoed natuurlijk.

Ik heb 2 jack russells en ze zijn heel goed met kinderen,de meeste hondenrassen zullen goed zijn met kinderen mits je ervoor zorgt dat kleine kinderen de hond niet per ongeluk pijn kunnen doen ,de hond kan uit nood altijd een knauw geven Kinderen vanaf 12 jaar die weten wat wel en niet te doen met een hond vormen geen probleem Blijf er altijd bij zeker met jonge kinderen

cavelier king charles spaniel. Leuke kleine hondjes die geen vlieg kwaat doen.

Kindvriendelijke honden zijn, behalve wat Jodocus al schrijft, de honden die in een asiel zitten en daar gebracht zijn om allerlei redenen. Die mensen van het asiel kennen hun honden en kunnen je goed adviseren. Het hangt niet alleen van het ras af, maar vooral van eigenaar en opvoeding. Moet je eens kijken wat voor schattigs daar allemaal bij zit te wachten op een baasje. En het asiel weet heel goed welke honden goed bij kinderen kunnen. Je kunt trouwens zelf "jouw eisen" invullen wat je zoekt: kan bij katten, kan bij kinderen, hoe groot, welke soort..............etc. http://ikzoekbaas.dierenbescherming.nl/zoek-asieldieren/honden Toegevoegd na 5 minuten: En lees vooral ook de informatie van de Sophia vereniging: http://sophia-vereeniging.nl/nl/pages/huisdier-en-welzijn/honden/hond-en-kind.html

Als je veel tijd hebt voor de verzorging is een coton de tulear ook een optie! Deze is klein,speels, knuffelig en vriendelijk voor kinderen, en kunnen ook heel de dag rustig liggen als als je niet thuis bent! Zoals bij alle rassen hebben ze nood aan een goede opvoeding!

Golden retriever, ze zijn zacht, speels en kunnen heel goed met kinderen omgaan. Het zijn familie honden. De labrador is trouwens ook zo'n soort hond.

Bronnen:
http://www.hondenrassen.nl/rassen/golden-r...

de kortharige Foxterriër is een heel speelse en energieke hond.

Boomerhondjes en Maltesers!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100