Kun je miauwen bij een kat die blijft zeuren afleren?

Als mijn kat naar buiten is geweest en daarna terug komt en heeft gegeten blijft hij maar miauwen omdat hij weer naar buiten wil. Ik zeg nee en heb ook nog nooit toegegeven maar hij blijft het proberen. is er een manier om dat gemiauw af te leren?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Na het donker mogen mijn katten niet meer buiten. Ze komen dan ook wel eens zeurend miauwen. In tegenstelling tot de andere antwoorden doe ik juist wel heel veel aandacht geven zodat ze snel vergeten waar ze mee bezig waren. Ik ga dan een potje hengelen of een speelgoedje besproeien met katnip spray of een kartonnen doos neerzetten en er telkens een kattensnoepje van een afstand inwerpen. Dat werkt bij ons juist heel goed. Je zou eens kunnen proberen of het voor de jouwe ook werkt.

het enige wat op den duur helpt is compleet en consequent negeren. zeg niets, kijk hem zelfs niet aan. vooral consequent toepassen, want geef je maar een maal toe, dan heeft het beestje geleerd dat de aanhouder wint, en zal hij met vernieuwde krachten verder zeuren.

Geen aandacht geven . Ik heb zelf ook een kat.. die binnen enkele sec naast me staat.. als ik me komkommer bezig ben maar dat is alleen om het feit dat die weet dat die altijd krijgt als die zeurt.

idd. negeren maar probeer bij fout gedrag ook eens de plantenspuit. Niks zeggen en in zijn gezicht spuiten. Hebben ze een bloedhekel aan. Beloon goed gedrag met positieve aandacht.

Mijn kat wil na zijn eten ook weer naar buiten en gaat dan ook eindeloos miauwen of aan de deurmat krabben. Aks ik dat zat ben zeg ik echt keihard "nee!' met heel harde stem (natuurlijk alleen als het niet meer kan). Dan gaat hij mopperend en klagend (kleine protestmiautjes) naar z'n mand.

Een kattenluikje misschien, heeft ieder z'n zin. Ik zou er krankjorum van worden als ik steeds iemand ander moet vragen voor mij de deur te openen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100