mag een dierenasiel jou gevonden kat houden als je hem niet kan betalen hij is immers van mij

Weet jij het antwoord?

/2500

als je moet betalen is dat voor opvang en verzorging misschien aangereden ik zeg maar wat en ja dat mag Toegevoegd na 2 minuten: Hoe is hij daar terecht gekomen en in welke toestand was je hem al lang kwijt.

Jouw huisdier is opgevangen, en verzorgd. Alle mensen die werkelijk volkomen aan de grond zitten (letterlijk) kunnen dan het asiel geen compensatie geven voor de zorg die hun beestje heeft ontvangen. Als jij te eten, te drinken en onderdak hebt, en ook niet in staat bent om de zorgkosten voor je eigen huisdier te betalen, dan is jouw band met dat beestje ook niet erg sterk en moet je ook niet mauwen als je het dier niet terugkrijgt. Dan zijn er vast en zeker betere baasjes te vinden. Toegevoegd na 2 minuten: Respect voor mensen begint bij respect voor dieren.

Juridisch heet dat retentierecht. Een dier is voor het recht gelijkgesteld met een (roerende) zaak, en als iemand daar uit opdracht of zaakwaarneming geld en moeite aan heeft besteed moet de eigenaar dat vergoeden. Zo nee, dan mag de schuldeiser de zaak onder zich houden tot er is betaald. Zaakwaarneming wil zeggen: iemand zorgt vrijwillig voor je spullen, uit het motief om je (verdere) schade te voorkomen. En een huisdier zonder eten en onderdak laten lopen beschadigt dat dier, kun je zeggen. Dus je zult gewoon de redelijke kosten, dat wat nodig was om je kat ordentelijk te voeden en huisvesten, moeten betalen. Of je wel of geen geld hebt om te betalen is hierbij formeel niet relevant. Maar misschien willen ze wel meewerken als je laat zien dat je een groot hart en een kleine beurs hebt.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Retentierecht
http://www.amsadvocaten.nl/blog/incasso/re...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100