kan een haan vliegen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een haan kan alleen vliegen als hij schrikt, hij vliegt dan laag en een kleine afstand.

Bronnen:
http://wikikids.wiki.kennisnet.nl/Kip_(vogel)

Uit het Nieuwsblad (België): Hanen kunnen wel degelijk vliegen, en dat kan soms zelfs tot een kort geding leiden. "Vrederechter laat hanen kortwieken Woensdag 14 september 2005 ITEGEM - Denis Verschueren moet zijn hanen kortwieken en ten laatste op 1 november moeten de dieren binnen een afspanning van twee meter hoog zitten. Dat besliste de vrederechter gisteren. Buren waren het lawaai en de loslopende dieren al lang meer dan beu. Denis' dierenliefde bracht hem gisteren voor de vrederechter. Twee buren waren het lawaai van de hanen meer dan beu. De rechter besliste dat Denis zijn hanen langs een kant moet kortwieken zodat de beesten niet meer kunnen vliegen. Bovendien moet hij een afspanning van twee meter hoog plaatsen. " Bron: http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=GIJHSUJ9

Niet alleen de haan vliegt ook de hennen kunnen dat. Hangt ook een beetje van het ras af want er zijn erbij die dus echt in de bomen zitten. vooral de kriel kan er wat van .

zijdehoenders vliegen amper, zowel de zijdehoender kriel als de grote zijdehoenders kunnen amper vliegen, de grote brahma komt niet hoger dan een meter terwijl een sabelpootkriel makkelijk het dak op vliegt. dit verschilt dus heel erg per soort.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100