Kan een kat van 5 maand zwanger zijn?

er is een klein katje van 5-6 maand oud. Kan ze dan zwanger zijn? Want ze is plots zo dik geworden. Want het katje is in onze tuin geboren dus ze is niet bang van ons we geven haar eten en soms blijft ze zelfs slapen in ons huis slapen als het slecht weer is . en als ze zwanger is? is het dan wel goed voor haar? is ze niet te klein?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat zou mogelijk kunnen zijn. Ze is idd eigenlijk te jong, maar wellicht wel al vruchtbaar.

Bronnen:
http://www.dierenkliniekbroerdijk.nl/htm/k...

Vermoedelijk is ze zwanger ,het is onbegrijpelijk dat katten nog altijd niet gesteriliseerd moeten worden zodra ze 2 m aanden oud zijn, de dierenasiels zitten vol met dergelijke dieren, zodra ze in de pubertijd komen worden dergelijke halfwilde katten zwanger en zetten vervolgens weer een nestje op de wereld ,die ook weer opgevangen moeten worden ,kattenbezitters zouden hun verantwoordelijkheid moeten nemen en hun dieren niet vrij op straat moeten laten lopen ,of ervoor op een doeltreffende manier ervoor moeten zorgen dat er geen ongewilde zwangerschappen ontstaan . Dit is een vergelijkbaar geval met de zwerfhonden in Roemenië, nu er teveel zijn moeten ze afgemaakt worden omdat de honden mensen en kinderen aanvallen en doden ,dat had allemaal voorkomen kunnen worden door de honden (katten)te steriliseren en hard op te treden tegen mensen die hun dieren op straat laten leven waarna de kittens en of pups vervolgens maar moeten zien waarvan ze leven.

"Poezen worden krols in het voorjaar. De krolsheid kan vanaf de leeftijd van ongeveer 6 maanden optreden, maar begint meestal pas na 7 à 8 maanden." oribatei zegt het wat hard maar heeft zeker gelijk. Zodra wij een dier uit de natuur halen, moeten wij de verantwoording overnemen. Ook al vinden wij het niet altijd "leuk" voor het dier, castreren of steriliseren hoort daar bij. Als je het echt niet vertrouwt, ga dan alsjeblieft even langs de dierenkliniek voor controle en eventueel informatie. Lees op z'n minst even een kattenboek met name het zwangerschap gedeelte :) Succes!

Bronnen:
http://www.sterkliniekdierenartsenutrecht....

Zijn de tepels gezwollen ? Dan is de kans groot uiteraard ! Maar, jongere katten kunnen ook wel eens last krijgen van bepaalde ziektes zoals FIP. (Hierbij zwelt het buikje op door vocht) Ze krijgen dan koorts, opzwelling van de buik, vermagering, braken, gele slijmvliezen,.. ( check dit door lichtjes de oogleden omhoog te doen. Normale slijmvliezen zien wit ) Of het kan ook zijn dat de darmpjes vastzitten. Ik heb op mijn stage een kat gehad die daar last van had. De buik voelt steenhard aan ! Laxeermiddel werkt hier wel bij. Maar ben je toch niet zeker ? Kun je altijd naar de dierenarts gaan.

Ze is waarschijnlijk zwanger. Maar tijdens de bevalling zou ze best dood kunnen gaan. Misschien moet je even met de dierenarts erover praten

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100