Waarom eet mijn hond graag kattenstront?

En iets voor een frisse adem zou ook niet verkeerd zijn?!

Weet jij het antwoord?

/2500

Er zijn enkele medische condities die het poep eten stimuleren (o.a. verminderde werking van de pancreas), maar dit zijn uitzonderingen. Een andere oorzaak van poep eten zou een tekort van bepaalde stoffen in de voeding kunnen zijn, zorg er daarom voor dat de hond een goed commercieel hondenvoer krijgt. Meestal is er sprake van een ongewenst gedrag zonder medische oorsprong.

Bronnen:
http://www.daphorst.com/hondenpoepeten.html

Een goed commercieel voer? Sorry maar goed en commercieel past niet in één zin. Als je wil dat je hond stopt met poep eten moet je ervoor zorgen dat hij geen stoffen tekort komt. probeer eens een poosje om hem Tinlo Barf te voeren en evalueer na een maand of hij nog steeds poep eet. ik kan je verzekeren dat hij het niet meer doet.

In kattestront zitten allerlij geurmiddelen om het voor de kat aantrekkelijk te maken. Zo heb je voor kattenvoer allerlei diverse smaken waaronder ook vis. Daarom eet je hond poep. De hond van mn vriending wil ook nog wel eens stiekem in de bosjes een keutel verorberen, maar dat proberen we zo veel mogelijk te voorkomen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100