Schildpad met middenoorontsteking zelf behandelen?

Ik heb een schildpad met middenoorontsteking, ik heb op internet gevonden dat het bultje moet worden behandeld met antibiotica.

Nou is de vraag: kan ik dit zelf ook doen of moet er echt een specialist voor zijn??

Toegevoegd na 1 minuut:
Ps. Ik bedoel nu het open snijden van het bultje enzo

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je hiervoor niet opgeleid bent, zou ik zeker niet gaan "klooien" en een risico nemen. Wanneer je een veterinaire opleiding hebt gevolgd zou ik zeggen: ga je gang... Nu: niet doen. ga naar de dierenarts, laat het over aan een professional.

Een oorontsteking moet goed behandeld worden ,bij mensen is het heel pijnlijk ik weet niet hoe het bij schildpadden is ,je kunt de dierenarts altijd even bellen mischien kun je gewoon een middel ophalen en anders gewoon even naar laten kijken ,het zou altijd nog iets anders kunnen zijn

Een ontsteking zal inderdaad behandeld moeten worden met antibiotica en wettelijk gezien kan je dit alleen voorgeschreven krijgen door een arts. Deze is verantwoordelijk voor de medicatie die hij voorschrijft en zal het dier en de situatie zelf willen bekijken. Zelf moet je nooit zomaar gaan snijden of rommelen als je eigenlijk niet weet wat je doet, waarschijnlijk maak je het probleem dan alleen maar erger. Korter gezegd dus, naar een dierenarts!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100