kan het kwaad als je kat je bijt?

mijn kat heeft me net gebeten, al een kwartier gelden ofzo en je ziet het nog steeds. kun je hier ziek van worden? en is het wel normaal dat hij bijt want we hebben hem al 5 jaar en hij heeft nog nooit echt gebeten, hij kraste eigenlijk ook nooit alleen per ongeluk als hij aan het spelen was.

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je gebeten wordt door mens of dier, voor de zekerheid even een tetanusprik halen (als de beet door de huid is gegaan). Want ja, je zou er ziek van kunnen worden.

Wanneer een dier een mens bijt is er altijd kans op een infectie. De dieren (afhankelijk van leefomgeving) zullen/kunnen altijd bacterien dragen. Mocht het probleem aanhouden en gaan zweren (lichte pijn) kun je het beste naar de huisarts gaan voor een antibiotica en een prik (indien nodig)

Kattenkenners zeggen mij dat een krab van een kat niet erg is, maar een beet (tot bloedens toe) wel heel erg is. Ga snel naar de dokter!

Is de beet door de huid gegaan? Dan zou ik zeker waakzaam zijn, ivm de kattenkrabziekte (bartonella henselae, die je dus ook van een beet op kan lopen). Ontsmet het wondje goed door stevig te schrobben met een ontsmettend middel, en houd het open door een nat verbandje. Zodra je het idee hebt dat het ontstoken raakt, meteen naar je huisarts!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100