kunnen kippen zonder een haan kuikens krijgen?

ik heb 2 kippen maar geen haan en ik wil graag kuikens
dus mijn vraag is kunnen ze nog steeds een kuiken krijgen zonder een haan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Jawel, ze kunnen heel goed kuikens krijgen, maar niet uit eieren die je hennen zelf hebben gelegd. Kijk eens op Marktplaats naar broedeieren. Die kosten meestal zo 'n 50 cent per stuk, en dan kun je ook nog uitzoeken van welk ras je ze wilt hebben. Je hen moet wel broeds zijn natuurlijk, zomaar wat eieren onder een slapende kip schuiven gaat niet werken.

De enige mogelijkheid is dan via kunstmatige inseminatie voor kippen. (?) Voor kinderen krijgen heb je een mannetje en een vrouwtje nodig, toch.

Nee, dat is niet mogelijk. Eveneens als een mensenvrouw niet zomaar zwanger kan worden zonder een zaadcel. Is dat hetzelfde geval bij kippen, bij de voortplanting is een haan nodig. Extra informatie: Een haan die met een hen wil paren, pakt eerst met zijn snavel een pluk veren achter haar kop, zodat zij niet kan weglopen. Dan duwt hij zijn cloaca tegen de cloaca van de hen aan. De cloaca van de haan stulpt uit, waardoor de zaadcellen in de cloaca van de hen komen. Die bevruchten dan de eicellen in de eileider. De cloaca is een opening onder in de buik van een kip. Nadat de kip het bevruchte ei heeft gelegd, kan het ei op twee verschillende manieren worden uitgebroed

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Kip_(vogel)#V...

Nee, dat gaat niet lukken. Uiteraard kunnen ze wel eieren leggen, maar dat zijn onbevruchte eieren, waar geen kuiken uit zal komen. Pas als er een haan is, kan deze de eieren bevruchten en kun je kuikens krijgen.

Nee dat is niet mogelijk, maar toch hoor je wel eens van die verhalen. Zoals op http://www.bokt.nl/forums/viewtopic.php?f=1&t=221793

Bronnen:
Bokt

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100