Geen goudvissen in een ronde kom, maar mogen er wel guppys en kleiner soort vissen in?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

"Dierenbescherming wijst de ronde, glazen vissenkom als huisvesting van goudvissen af. Door de ronde vorm van de vissenkom kan er minder makkelijk zuurstof in het water komen, waardoor de kwaliteit van het water snel achteruit gaat. Verder heeft de vis te weinig ruimte om normaal te zwemmen: een goudvis moet minstens acht keer zijn lengte hebben om goed te kunnen zwemmen. Tot slot ziet de goudvis door de glazen bolle vorm alles wat van buiten komt alsof hij door een vergrootglas kijkt. Bovendien kan hij zich niet verschuilen. Dat levert veel stress op. Bij een aquarium kan er veel meer zuurstof in het water komen, de vissen hebben veel meer ruimte en ze kunnen zich verschuilen". Dit geldt dus ook voor guppy's. Wel moet je er rekening mee houden dat alle vissoorten anders zijn, en andere behoeftes hebben, maar de kom blijft voor elke vis een nachtmerrie. De hardheid van het water is overigens ook erg belangrijk. Op onderstaande linkjes, vind je heel veel informatie over vissen, guppy's en er staan handige tips in. Hopelijk heb je er wat aan, en veel succes! http://home.hccnet.nl/e.vd.dungen/aquarium.html#topic1 http://dier-en-natuur.infonu.nl/vissen/17235-guppies-veelzijdige-visjes-makkelijk-te-kweken.html http://www.vissenforum.nl/infohoek/Categorie/1

Nee, ook niet. Een ronde kom is niet geschikt voor welke vis dan ook. Er is te weinig zwemruimte, te weinig wateroppervlakte, vaak geen filtering of verwarming, etc.

Nee, een guppy heeft niet genoeg ruimte in een kom, guppys horen in een aquarium met minimaal 60 liter inhoud, met een ph waarde tussen de 7 en 8.

Bronnen:
http://aquaria.plazilla.com/aquariumvissen...

Ik heb eens opgezocht wat het Landelijk InformatieCentrum Gezelschapsdieren hierover zegt. Ze hebben op hun website voor allerlei soorten vissen informatie over huisvesting staan. Bij geen enkele soort die zij noemen staat erbij dat ze in een vissenkom mogen, het kleinste formaat aquarium dat zij noemden was een 50-60 lang aquarium, voor de platy. Alle andere soorten kleine vissen, zoals guppies, betta's, kardinaaltetra's, marmerbijlzalm, roodkopzalm, neontetra's, sumatraan, kleine soorten cichliden, kleine soorten harnasmeervallen zoals otocinclus, kleine soorten pantsermeervallen zoals corydoras, en vuurneons, hebben volgens hen een aquarium nodig van minstens 60 cm lang, of langer. Zij noemen natuurlijk lang niet alle vissoorten, dus misschien dat er wel soorten bestaan waarvoor het wel geschikt is, maar de veelvoorkomende soorten blijkbaar niet. Toegevoegd na 1 minuut: Die 50-60 is dus cm, dat had ik er blijkbaar niet bij getypt, excuses.

Bronnen:
http://www.licg.nl/

Nee, guppy's hebben evenveel ruimte nodig als goudvissen. Het zijn namelijk warmwatervissen, dus actiever, dus meer zwemruimte nodig, dus ook minstens 60 liter. Een ronde kom is vanwege zijn vorm en eigenschappen niet geschikt als aquarium. Wil je kleinere dieren houden dan kan je wel een nano-aquarium van bijvoorbeeld 20 liter gebruiken. Dat is uitermate geschikt voor het houden van garnalen en dwergvissen die een maximale lengte van 2 cm bereiken (enkele zeldzame uitzonderingen zullen groter mogen worden voor zo'n 20 literbakje, zoals de kleinste pantsermeervallen die niet groter dan 4 cm worden).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100