Wat doen tegen een kat die zijn nagels niet kan controleren?

De kat van mijn vriendin kan zijn nagels niet goed controleren. Hij houd ze ingetrokken bij het stappen of zo. Maar als je met hem speelt laat hij zijn nagels er steeds uit. Of als hij ergens op zit en je wil hem er af halen knelt hij zijn nagels in je broek of in de zetel. Ook terwijl hij over jou stapt komen zijn nagels er uit en dat kan zeer pijnlijk zijn.
Zijn er oplossingen voor? Iemand had ons voorgesteld om de kat zijn nagel te laten verwijderen maar ik denk niet dat dat een goed idee is.
Iemand raad ?
Het is dus niet dat hij ze niet kan intrekken. Maar ze komen er gewoon tepas of te onpas uit.

Weet jij het antwoord?

/2500

Indien je met de kat speelt of aandacht geeft en hij zet zijn/haar nagels uit dan meteen stoppen met spelen en aandacht geven en er iets bij zeggen, zoals 'nee' of 'ah'... De kat gaat op een gegeven moment inzien dat bij het uitzetten van zijn nagels hij geen aandacht meer krijgt.

@Ninjaasassin : ik raad je aan om een goed boek over katten te gaan lezen, dan zul je begrijpen wanneer en waarom een kat zijn nagels gebruikt of weer intrekt. Ook is het zo, dat je nooit moet spelen met je handen met de kat, een hand is om te aaien, dus spelen met een touwtje of met een hengel met een touwtje en muisje er aan of een los speeltje [muis/propje alu-folie]. Zodra je gaat spelen met gebruik van je hand vlak bij de kat, loop je kans op een haal omdat de kat speelt en met zijn nagels iets probeert te vangen, net zoals in het echte leven als hij buiten op een levende muis zou jagen. Antwoord Deze kat gebruikt zijn nagels zoals ze bedoeld zijn. Dus niet de kat maar jij moet iets leren :)) daarom: leen of koop een goed boek over katten en leer wat ze wanneer doen; wanneer komen de nageltjes [vlijmscherp] er uit en wanneer worden ze ingehouden?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100