mogen chinchilla buiten?

Mag ik mijn chinchilla's in de zomer buiten in de schaduw zetten en ook 's nachts buiten laten staan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Chins kunnen buiten, mits ze op de juiste wijze gehouden worden, en dus niet in de ren van het konijn. CHins moeten een grote kooi hebben en als ze buiten staan moeten ze een verwarmd slaapverblijf hebben, niet op de toch staan en niet in de volle zon etc. En chins kan je niet overdag in een ren laten lopen en dan snachts weer naar binnen. Het beste is om ze binnen te houden en dan in een kooi met ong de afmetingen van 60*60*100 (minimaal) en dan natuurlijk ook een uurtje buiten de kooi door de kamer.

Nee, dat is geen goed idee, hou chinchilla's gewoon binnen in huis. Niet naar buiten met chinchilla's omdat ons klimaat daar niet geschikt voor is. Ook op zonnige dagen, in voorjaar en de zomer moet je ze op hun vertrouwde plek laten staan, chinchilla's kunnen slecht tegen veranderingen. Bovendien is een longontsteking zo opgelopen.

Bronnen:
http://www.jwchinchillas.nl/informatie.html

Ik werk in een kleindierenzaak en chins zijn één van de knaagdieren die we nooit even in de buitenkooien zetten. Dus nee, ik zou ze binnen houden. Tenzij je een aangepast hok hebt met verwarming buiten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100