Wat kost een teckel op jaar basis ?

Ik wil graag een teckel voor mijn verjaardag. Maar ik moet van mijn ouders eerst aangeven welke hond ik wil en dat is een teckel. Maar ze willen ook weten wat een teckel op jaar basis kost. Dus wat kost de hond zelf ongeveer
en de dierenarts enz.
Ik hoor het graag.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De kosten van een hond weet je nooit van te voren. Het zou zomaar kunnen zijn dat de hond ineens ziek is en er een rekening van de dierenarts komt van €1500,- euro. Wel kan je tegenwoordig je dier verzekeren met een zogenaamde dierenverzekering via bijvoorbeeld ohra.nl Aantal kosten per jaar (gemiddeld); Antivlooienmiddelen € 75,- Ziektekostenverzekering €300,- Hondenvoer €450,- Hondenbelasting (verschilt per gemeente) € 0 - 178,- eventueel Hondenpension 2 á 3 weken € 200,- Voor gemiddelde kosten de link hieronder voor meer informatie.

Bronnen:
http://www.dieren.adviesplaats.nl/Honden/w...

Vergeet in eerste instantie ook de aanschaf niet. Een rasteckel kost gemiddeld € 1000,00. Dan komen er nog zaken bij als een bench, halsbandjes, lijnen, voerbakjes, een mand, speeltjes, eventueel een bench voor de auto. Jaarlijkse entingen , vlooien en wormenmiddelen € 100,00 Het eerste jaar zijn deze kosten hoger omdat er meer geent wordt. Ziektekosten € 30 per maand Hondenvoer € 250,00 Belasting € 40,00 Hondenschool € 200,00 En dan kun je je hond natuurlijk verwennen zoals je wilt :-)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100