Hoe maak je je grasparkiet tam?

Heey, ik ben er weer!
mijn grasparkiet is heel vaak geschrokken dus heb ik hem een paar dagen met rust gelaten. Toen wou ik trosgierst geven, dat vond hij goed. Maar toen ik mijn hand erbij deed was hij heel bang en vloog bekant alle kanten op in zijn kooitje. soms heb ik hem vastgepakt, oei dat was niet zo goed.
nu begin ik weer helemaal opnieuw.
met trosgierst en geduld.
hopelijk gaat dit werken, maar een vraagje: kan ik hem nog met geduld en trosgierst tam maken? een nieuw begin. alleen ik heb hem wel vaak bang gemaakt op de een of andere manier.
hopelijk lukt het nog, het zou zonde zijn om zo'n jong vogeltje niet tam te kunnen krijgen. hij heeft ook een kooigenootje zodat hij niet eenzaam is.
nou ik hoop dat hier een oplossing voor is.

Groetjes Evelien13

Weet jij het antwoord?

/2500

De eerste dagen: handtam maken in de kooi Als je net een parkietje gekocht hebt dan moet je hem eerst rustig in z'n kooitje zetten op een plaatst waar hij alles goed kan overzien. Je parkietje zal een beetje bang zijn want hij heeft een verhuizing en misschien wel een lange reis achter de rug. Laat hem daarom eerst rustig in zijn kooi zitten. Hij zal nog niet direct gaan eten omdat alles nog nieuw is, strooi daarom in het begin een beetje voer over de bodem. Ook is het goed als je de eerste dag(en) zachtjes tegen hem of haar praat, dan voelt een parkietje zich sneller op zijn gemak. Wanneer je met je hand in de kooi kan gaan verschilt per parkietje. Het ene parkietje is na een dag al gewend in zijn nieuwe omgeving, bij het andere duurt het wat langer. Pas als je parkietje aan zijn of haar omgeving gewent is kan je, je hand in de kooi proberen te doen............ (Meer uitleg en informatie kan je vinden via onderstaande link, waar bovenstaande tekst vandaan komt)

Bronnen:
www.parkietenfun.nl/grasparkieten/tam-maken

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100