wat moet je doen als je rat een blaar onder haar voet heeft?

mijn rat heeft een blaar onder haar voet zitten.
ik denk van de steentjes die in haar kooi liggen .dat is al verandert naar kranten.toen ik drie weeken geleden op vakantie gingen was hij nog klein.
maar toen ik mijn rat kwam ophalen was zijn blaar heelgroot geworden.
toen heb ik meteen kranten in zijn hok gelegt zodat het kon rusten.maar toen ik terug kwam van zwemmen was zijn blaar ontploft.
er lag best wel wat bloed in zijn hok.
we hebben er maar wat wcpapier opgeplakt en dat werkt prima, maar het is niet DE oplossing.

hebben jullie tips
alles is welkom

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dit is geen blaar, maar bumblefoot. Een pijnlijke zwelling en vergroeing op het hielbot inderdaad bijvoorbeeld door grove ondergrond. Je kunt er nu verder niks aan doen behalve het behandelen met zalf en ab zalf zodat het wat kalmeert en evt geneest. Voortaan fleece of handdoeken als bodem gebruiken. Als je op bumblefoot of bumblefeet googled vind je genoeg info. Sommige ratten hebben meer aanleg het te krijgen dan anderen.

Uit een blaar die opengaat komt kleurloos vocht, het was dus geen blaar. Het ik iets anders en om dat op te lossen moet je morgen even naar de dierenarts. Deze zal eerst de wond ontsmetten / behandelen en misschien zijn er wel ontstekeningsremmers nodig of pijnstillers. Dat kan de dierenarts beoordelen, wij niet. Antwoord Ga morgen naar de dierenarts met je ratje en laat het behandelen, niet meer zo lang wachten als er iets is, nu heeft zij al bijna een maand pijn en dat is helemaal niet nodig.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100