Wat te doen met gevonden grasparkiet?

Hoi,

Ik heb vandaag een grasparkiet gevonden in onze tuin. Ik wil hem graag houden, maar we gaan donderdag op vakantie wat moet ik doen? Ik heb hem in een kooi gedaan en hij kan als op mijn hand. Ik vind het ook zielig om hem vrij te laten, omdat die waarschijnlijk dan dood gaat. Kan iemand me helpen wat ik moet doen? Niemand die ik ken kan op 'm passen. En ik ga 4 weken op vakantie.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wat je het beste kunt doen, is de "vogelopvang" bij jullie in de buurt bellen en hem daar naar toe brengen. Hij is ongetwijfeld ontsnapt anders had je hem niet kunnen vangen, dus iemand is naar hem op zoek. Je kunt natuurlijk altijd vragen, ik weet niet wat voor regels daarvoor zijn, of jij hem mag hebben [na je vakantie] als hij niet opgehaald wordt. Als je de vogelopvang niet kunt vinden, probeer het dan via het asiel een telefoonnummer te krijgen, zij hebben meestal wel die informatie. Doe je best en fijne vakantie!!

Je hebt deze grasparkiet gevonden, iemand zal de eigenaar zijn van deze parkiet en zal zijn /haar parkiet missen. Dus stap 1 is de parkiet naar de rechtmatige eigenaar. Opties daarvoor zijn inderdaad de vogelopvang of bel Amivedi en maak melding van deze 'vondst'. Hier in de buurt wordt een grijze roodstaart papegaai vermist, die mensen zijn verknocht aan hun gevederde vriendje want die hebben een beloning uitgeloofd. Kortom je kunt deze vogel niet zomaar gaan houden omdat jij graag een parkiet wilt. Toegevoegd na 9 minuten: Als ik het goed lees stapt deze parkiet ook op je hand. Blijkbaar is deze parkiet dus tam dus iemand zal zijn/haar gevederde vriendje erg missen?? Kortom Amivedi bellen, die gaan over vermiste en gevonden dieren.

Ik snap best dat je hem wil houden, maar vind je dat nou zelf ook niet erg lullig? Er is iemand op zoek naar dit beesje, dus ik zoy flyers ophangen, diir je hele dorp/stad, en met kleuren erin ofzo? En idd de vogelopvang waarschuwen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100