wat kan ik doen aan 2 vechtende katten?

wat moet ik doen aan 2 vechtende katten, ik heb een gecastreerd mannetje en een vrouwtje, de kater is sinds 2 maanden bij mij. Het ene moment liggen ze heel knus tegen elkaar in een mandje, maar ook vaak gaat het mannetje achter het vrouwtje aan, wat leidt tot een vechtpartij, ik haal ze dan uit elkaar, en zet ze apart voor een kwartiertje. Na dat kwartier gaat het even goed, en dan begint het van voor af aan. Wat kan ik doen om het vechten te laten stoppen. Het is voor de poes ook niet leuk natuurlijk

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik vermoed dat je het om te beginnen al verkeerd hebt aangepakt, en de katten veel te snel bij elkaar hebt gezet. Jammer, want een eerste kennismaking kan je nooit meer overdoen. Iedere vechtpartij verkleint de kans dat ze ooit nog samen door een deur kunnen, dus zet de katten nu meteen apart. Geef de kater een eigen ruimte met z'n hele hebben en houwen. Start nu een heel rustige herintroductie. Hoe een introductie aan te pakken kan je vinden op www.kattengedragstherapie.nl Neem alle tijd, en ga pas een stap verder als de katten ontspannen zijn. Daarnaast: passen de katten wel bij elkaar? Het is van belang dat het karakter overeenkomt: een zeer timide kat voelt zich niet prettig naast een zelfverzekerd exemplaar bijvoorbeeld. Ook de levensfase moet een match zijn: een puber bij een omaatje is geen goede combi. Mogelijk is het beter je kater te herplaatsen. Verder, zijn het binnenkatten? Dan moet je voorkomen dat ze gaan lopen klieren uit verveling en frustratie. Speel vaak en regelmatig met ze, voorzie ze van spannende geuren, enfin google maar eens op opgevingsverrijking of voedselverrijking voor katten. Succes! Toegevoegd na 2 minuten: Bijna vergeten: gebruik feliway om je katten op hun gemak te stellen.

Vechtende katten kun je beter niet uit elkaar halen, het beste is het aan te kijken of het niet echt uit de hand loopt en ze het zelf uit te laten zoeken. Nu begint het iedere keer opnieuw omdat je er tussen komt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100