Gaat mijn kat dood?

Hej,

Een maand geleden is bij mijn kat een (goedaardige) kanker uitgesneden. De dierenarts zei dat het waarschijnlijk goedaardig was en ik me er geen zorgen over moest maken.

Maar de laatste 2 weken eet mijn kat echt bijna niets meer, normaal is hij altijd redelijk dik omdat hij gewoon hongerig is maar nu als ik hem wat geef, wil hij het nooit opeten. Hij komt ook nooit meer miawen achter eten.

Hij ligt veel te slapen en ligt er gewoon als een standbeeld bij..
Morgen gaan we naar de dierenarts, maar moet ik me echt zorgen maken?
De kat is ongeveer 9-10 jaar. Zou het gewoon een buikgriep kunnen zijn ofzo?

Weet jij het antwoord?

/2500

Mijn katten hebben(/hadden) dit ook. Mijn ervaring is dat ze soms gewoon even ziek zijn (of nierproblemen hebben door het voer) of ze gaan echt dood. Mijn kat is twee weken geleden op 18 jarige leeftijd overleden. Ze at (en dronk) een week of drie niet meer en lag er bij als een uitgemergeld, koud standbeeld (niet hoe je een kat wil zien dus). Conclusie: je kat heeft waarschijnlijk gewoon ergens last van (bijvoorbeeld nieren) waardoor hij niet meer goed en zonder pijn kan bewegen. Het is goed dat je met hem naar de dierenarts gaat want zo'n korte verandering van eetlust duidt meestal op dat er iets mis is. Ik hoop voor je dat je nog een lange tijd van je kat mag genieten. Veel succes morgen.

Katten kunnen inderdaad erg lusteloos reageren. Wat bij mijn katten vaak helpt als ze niet willen eten of drinken is dat ik naast de voederbak/waterbak op de grond ga zitten en ze uit mijn hand laat eten/drinken. Of ik neem ze met voederbak en al op schoot en laat ze dan uit mijn hand eten. Soms willen katten gewoon wat meer zorg en aandacht hebben omdat ze zich zielig voelen. Succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100