hoe broed je een meerkoetei uit ?

Toegevoegd na 5 minuten:
ik heb een ei gevonden het lag in het water het was er pas net in gegooid, hoe moet ik ze uitbroeden .

Weet jij het antwoord?

/2500

In een broedmachine (of onder een meerkoet).

Als je geen broedmachine hebt, dan gaat het je niet lukken. Het ei dient op temperatuur gehouden te worden, maar ook de vochtigheidsgraad speelt een rol. Ook moet het ei van tijd tot tijd gedraaid worden. Maar denk eens verder: stel het ei zou uitkomen; dan zit je met een piepjong kuiken, wat je officieel niet mag hebben, want beschermd. Jonge meerkoetjes zijn erg moeilijk groot te brengen: ze moeten in de couveuse, en je bent dagenlang in touw om ze tot eten te bewegen. Het ei goed schudden is in dit geval het beste.

tegen beter weten in............ik heb in het verleden inderdaad een meerkoetje uitgebroedt maar.................. ik droeg het ei wel tussen mn borsten, zodat warmte en lichaamsvocht konden worden opgenomen. en daarna?24/24 uur zorg dus of u het er voor over heeft? dat kan alleen u beslissen

Zoals je elk ei uitbroed, tussen de 20 en 25gr. C. Echter je mag het ei niet in huis hebben laat staan dat je het uitbroed, de vogel is beschermd in Nederland, dat betekend dat je het ei wel af mag staan aan de dierenambulance maar u er niets mee mag doen, u mag het zelfs niet terugbrengen naar de vindplaats.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100