Ik heb echte kenners of hobbyist nodig van het zoet water aquarium. Ik heb nu al een tijdje last van blauwalg wat te doen?

Nu heb ik al meedere keren een kuur gedaan tegen blauwalg maar komt altijd na een tijdje weer terug. nu is mijn vraag kan ik al mijn water in emmers met vissen, bak helemaal schoonmaken nieuwe plantjes enz er in en dan de hele handel weer terug in de bak. nog een keer een kuur en dan kijken of t lukt? of is dit geen goed idee? filter dan zo veel mogelijk met rust laten ivm bacterien?

Weet jij het antwoord?

/2500

Blauwe algen is een plaag waar menig, zo niet alle liefhebbers last van gehad hebben. Er zijn een 20-tal producten in de handel die probaat zijn maar als u enkel dat gebruikt is het van korte duur. Een teveel aan licht en voeding is al één ding, beiden beperken. Veel zuurstof toedienen maar ook en vooral een zuivere bak is belangrijk. Niet enkel met de stofzuiger dagelijks de restanten afzuigen maar indien nodig ook de bodem zelf zuiver maken, daarmee bedoel ik het zand zelf want dat zit zo goed als zeker verzadigd met allerlei vuil. Ik weet het is hele klus maar het is dat of verder leven met blauwe algen. Toegevoegd na 17 minuten: Ik heb even op internet rond gezocht en vond een zeer mooi, praktisch verhaal van ene Mr. De Vries, ik wou het u even meegeven.

Bronnen:
http://www.nbat.nl/aquarium/blauwealg.html

Blauwalg gedijt vooral goed in een milieu met veel fosfor en weinig stikstof (want ze halen dat uit stikstofgas). Voeg dus een beetje extra nitraat toe aan je aquarium en stop een fosfaatabsorberend filtermateriaal in je filter. Probeer het een en ander zelf te verwijderen. Of zo'n kuur de oplossing is betwijfel ik. Als het niet helpt zou ik het niet opnieuw proberen. Er is dan geen reden om aan te nemen dat het plots wel gaat werken. Is het op een bepaalde plaats dat de blauwalg hardnekkig toeslaat? Soms kan hij hardnekkig zijn in een pas gestart aqua maar gaat ie vanzelf weer weg, als de omstandigheden dus niet aanlokkelijk zijn voor blauwalgen is het gewoon een kwestie van geduld uit te oefenen. of de bak helemaal opnieuw schoonmaken de juiste oplossing is? De oorzaak wegnemen lijkt voldoende en misschien is dit op dit moment dat het aquarium nog niet voldoende is ingedraaid. (bovendien is het niet zonder risico, zo'n aquarium heropstarten, zeker voor je huidige vissen, tenzij die in tussentijd in een ander aquarium kunnen worden ondergebracht?) Meestal is het ook belangrijk om niet teveel te rommelen in het aquarium. En wat krijg je als je té goed wil schoonmaken.....? ;)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100