Waarom jaagt een hond niet op mensen?

Het is bewezen dat een hond (bijvoorbeeld duitse herder) vleeseters zijn. Dat komt door een aantal kenmerken die zo'n hond heeft bijvoorbeeld hoekige tanden, structuur van zijn ingewanden, etc. Maar waarom jaagt een hond bijvoorbeeld niet op mensen (bijvoorbeeld kinderen die een makkelijker doelwit zijn) zoals bijvoorbeeld een leeuw dat ooit wel zal doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Reken maar dat ze wel op mensen jagen. Als je een pup niet van meet af aan verbiedt om achter fietsers aan te jakkeren, zal hij op ze jagen als hij wat ouder is. Als je kinderen niet leert om nooit (uit angst bijvoorbeeld) voor een hond weg te rennen, zal de hond hem als prooi kunnen zien en daar naar handelen door op het kind te jagen. Stil blijven staan is het advies. Dat wordt op alle lessen tegen letsel door honden goed bij de kinderen ingeprent. Stilstaan en handen niet omhoog maar langs je lichaam en de hond niet aankijken. Dus: honden jagen wel degelijk op mensen als de omstandigheden er maar naar zijn.

De honden die wij kennen zijn gedomesticeerd. Het zijn huisdieren en staan ver weg van hun wilde voorouders. Een gedomesticeerde hond zal niet snel een mens als prooi zien. De honden zijn van nature nog steeds vleeseters, maar ze hebben de mens nodig, om aan hun voedsel te komen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100