Hoe kan mijn kat blaasgruis hebben gekregen terwijl hij goed dronk?

Ik lees dat het vooral voorkomt bij gecastreerde katers, dat is mijn kat inderdaad. Maar elke avond geef ik m zijn reguliere brokjes in water gedrenkt voor voldoende vocht. Maar toch heeft hij blaasgruis gekregen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Struvietvorming kan plaatsvinden in een basische urine met een hoge pH in combinatie met hoge concentraties magnesium, ammonium en fosfaat. http://home.planet.nl/~boe00645/flutd-9.html Veel meer kun je lezen op de site van Margali.com Je hebt hier echt wat aan als je een kat met blaasontsteking en of gruis hebt of een kat met nierproblemen. http://home.planet.nl/~boe00645/home.html www.margali.com Toegevoegd na 24 minuten: http://www.dierenartsenpraktijkronner.nl/ziekten/kat/blaasgruis_kat.html#oorzaak

Goed drinken is belangrijk, maar zegt niet alles. Het gaat om de zuurgraad van de urine. De vele granen die in brokjes zitten, vooral in de goedkope varianten, maar ook in sommige dure, zorgen ervoor dat de urine niet zuur genoeg is. Het loont echt de kleine lettertjes op de verpakking te lezen. Ook scheelt het als je kat versvoer krijgt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100