Mijn hamster piept, maar alles lijkt prima te gaan. Wat kan dit zijn?

Mijn hamster piept ongeveer één keer in de twee dagen (nachten eigenlijk). Het duurt nooit lang, ze piept een minuut of vier, vijf. Het is geen schreeuwen, het zijn bescheiden piepjes. Wel wat geïrriteerd lijkt het soms.
Ze holt er ook wel bij. In het begin schrok ik hier erg van, vooral met wat ik allemaal over het internet vond over piepende hamsters. Maar het lijkt een soort vrouwtje te zijn dat mopperend door het huishouden gaat of zo. Fysiek is er niets mis met haar. Ze lijkt over het algemeen vrolijk en is goed op gewicht. Het enige wat ik me kan bedenken wat haar misschien kan irriteren is het feit dat ze eigenlijk een kluizenaar is. Zelfs met mij heeft ze vrijwel geen contact. Ik heb haar opgevangen terwijl ze getraumatiseerd (en niet tam) was uit een verwaarloossituatie. Ze heeft nu veel speelgoed en zo, maar ik houd haar nooit vast. Ik durf het nu ook niet meer omdat ze al twee is. Kan het nog? Zou ze hier behoefte aan hebben? Kan piepen onschuldig zijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

Lijkt erop dat het eenzaamheid is. Het dier roept waarschijnlijk naar zijn soortgenoten, maar die zijn niet in de buurt. Misschien een tweede erbij nemen, zo groot zijn die diertjes niet. Overdag kunnen ze lekker dicht aan elkaar liggen en in de nacht houden ze elkaar bezig. Je hoeft ook het diertje niet zelf op te pakken. Dat is niet nodig, tenzij je dat wilt. Hamsters doen nooit iemand kwaad. Tenzij je hem oppakt en raakt bij een gevoelig deel van zijn lichaam, waar die last van heeft. Als je het dier wilt oppakken dan moet je dit van onderaf doen. Je leg de hand op de grond plat neer, en wat tot hij erover heen loopt. Een hamster doe dit zelf, wanneer die dat wil. Wil je de hamers aaien, dan doe je dit van onder af want bovenlangs kan het dier zich bedreigt voelen. Bij het schoonmaken wacht je tot hij in zijn huisje zit. Het huisje til je eruit en zet de opening van het huisje tegen de muur aan gericht. Zo kan hij niet uit het huisje kruipen, en kan je zonder last van hem de bak schoonmaken.

Bij eenzaamheid kun je het beste zorgen dat je een partner zoekt. Wellicht is online daten een optie.

Bronnen:
http://www.datingmondo.com/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100