Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Mijn jong konijn van 10 dagen piepte bij het plassen, is dit normaal?

Ik heb 4 konijntjes van 10 dagen oud, ik voed ze zelf met kittenmelk en erna laat ik ze plassen op een krant. Soms heb ik al bij de andere gemerkt dat ze kort eventjes piepten als ze plaste, maar 1 van konijntjes piepte heel lang en zijn plas kwam er ook met veel moeite, leek me, in 4 keren uit terwijl het konijntje normaal vlot alles in 1 keer uitplast zoals de andere. Scheelt er iets met mijn konijntje?

Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
725
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Ff dierenarts bellen als je een telefoon hebt

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Ik zat vroeger op het Wellant College, en daar hadden we jonge hangoor konijntjes. Een van de jongen piepte ook tijdens het plassen, en die werd door onze school naar de dierenarts gebracht, het bleek fat ze een vorm van blaasontsteking had. Dat werd binnen (ongeveer) twee weken verholpen met antibiotica, en het konijntje is er helemaal bovenop gekomen :) , u kunt het best wel snel zijn, want het beestje kan bloed plassen, en dat kan gevraarlijk worden. Succes!
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding