Mijn kat zijn oog gaat niet meer dicht, wat te doen?

Hej,

Sinds een jaar ofzo kan mijn kat zijn linkeroog niet meer toe doen als hij slaapt of uitrust, wat wel gebeurt is dat zijn ooglid over zijn oog trekt, maar dat het oog zelf niet dicht kan geknepen worden.

Wij hebben onze kat al 8 jaar ongeveer sinds zijn geboorte, het is al een vechtersbaasje geweest en is struis gebouwd, wij hebben hem laten castreren maar nooit laten vaccineren ofzo, hij eet zeer veel dus hij zit waarschijnlijk met wormen ofzo.. Heb het m'n ouders al dikwijls gevraagd om onze kat eens te laten controleren bij de dierenarts maar ze hebben er nooit tijd voor.

Ik merk wel dat mijn kat geen pijn heeft (denk ik). Hij is altijd zeer rustig, hij is niet blind, en kan ook nog actief zijn buiten. Als hij binnen zit ligt hij meestal te slapen ofzo en hij miawt alleen maar als hij honger heeft (wat hij bijna altijd heeft).

Maar terug naar m'n vraag, kan dit kwaad dat mijn kat zijn oog niet dicht kan knijpen maar als hij slaapt er gewoon een vliesje over komt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je ouders instemmen met een dierenartsbezoek, maar de tijd niet vinden, dan ga jij toch? Ik denk dat een dierenartsbezoek zeker geen overbodige luxe is. Het kan voor de kat niet prettig zijn dat hij het oog niet kan sluiten, maar dat niet alleen. Het oog droogt zo sneller uit, en wordt daarmee kwetsbaarder voor verwondingen en ontstekingen. Als je blijft wachten, dan ben je straks nog verder van huis. Verder hoort het bij de basisverzorging om je buitenkat regelmatig te ontwormen en ontvlooien. De huisarts heeft hier goede en veilige middeltjes voor in huis. Hopelijk ga je, en laat je nog even horen hoe of wat? Toegevoegd na 4 uur: Huisarts is uiteraard dierenarts :)

Geen tijd om een dier naar dierenarts te brengen, dat is onzin. Als je ouders zelf iets mankeren, zullen ze ook tijd hebben om naar een dokter te gaan. De kat zijn oog kan uitdrogen en dan krijg die nog meer problemen. Een bezoek aan dierenarts is dus wel aan te raden. Buiten dat, kan je de oog vochtig houden. Dit doe je met speciale druppels die voor het oog bestemd zijn. Je kan deze bij dierenwinkel halen of ga langs een brillenzaak. Een kat heeft een ooglid zoals bij mensen. Het speciaal vliesje is een knipvlies. Die kan het oog niet voldoende vochtig houden.

Ik heb zelf 2 katten en 1 hond met oog. Met name bij de hond is het probleem dat zijn oogleden niet sluiten als hij slaapt. Hierdoor is hij dus zijn andere oogje kwijtgeraakt want door het uitdrogen is het ontstoken geraakt en kon de dierenarts niets anders meer doen dan het operatief verwijderen. Ten eerste voor het hondje zelf heel pijnlijk en een langdurig herstel proces geweest en ten tweede een behoorlijke kostenpost ( 400 euro). De rest van zijn leven moeten wij dagelijks zijn nog goede oogje zalven met zalf die het oogje vochtig houdt. Mijn advies is: Ga zo snel mogelijk naar de dierenarts en laat het nakijken. Als je te lang wacht kun je boven lezen wat er zou kunnen gebeuren! Succes.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100