Krijgen jullie ook wel eens een massage van je kat? En waarom?

Nog een katten vraag dan maar. Gaat ze op schoot zitten en met dr voorpootjes omstebeurt beetje drukken. Ja ik kan het niet anders noemen dan een soort massage.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dit noemen ze ook wel melktrappelen of kneden. Hierdoor zie je dat veel katten het trappelen behouden uit hun kitten- tijd, omdat ze eigenlijk niet echt volwassen geworden zijn. Het is een uiting van genoegen, het gevoel zoals vroeger tijdens het melkdrinken bij de moederpoes.

Dat is het gedrag van om voedsel bedelen, dat maakt de melkproductie van de moederkat op gang... Masseren is dat in zekere zin wel ja... Maar het vraagt om aandacht of eten op die manier...

ik heb het ook wel eens gehad, volgens mij is het gewoon íets wat een kat doet, beetje met ze voorpoten drukken,terwijl die er zelf niet zo'n erg in heeft. Net zoals je zelf ook wel eens gewoon met je pen speelt ofzo. maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat het een ander soort 'massage' had van je kat, dan dat ik kreeg, geen idee hoe het er bij jou uitzag! xD

Katten die iets te vroeg bij de moeder zijn weggehaald doen dat sneller dan andere katten. Het is het oerinstinct om melk uit de tepels te masseren. En omdat jij dicht bij hem staat, ziet hij jou als een soort moeder. Mijn kat heeft dat tot aan zijn dood gedaan.

ja hoor iedere dag, maar ik heb geen melk, ook niet helemaal waar, wel in de koelkast.

dat heet melken. Elke kat doet dat. Sommige katten extremer dan andere katten. Dit doen ze als ze zich op hun gemak voelen en lekker bij je willen komen liggen.

Ja iederen dag doen mijn poezen dat ,het is een uiting van genegenheid. Toen ze nog bij hun moeder waren als kitten deden ze het rondom de tepels van hun moeder .Om de melk stroming op gang te krijgen. Voor dat de ene poes dat gaat doen bij mij maakt ze altijd een geluidje rraaa ruaaaa dan wil je ze ook nog mijn onderarm aflikken.

katten laten graag zien en horen aan mensen hoe ze zich voelen. Katten zitten graag bij mensen. Het trappelen van hun voorpootjes en spinnen zijn manieren om te laten zien dat ze het naar hun zin hebben. Het is een misverstand om te denken dat ze dan te vroeg bij hun moeder weg zijn gehaald, want als je iemand vraagt die een moeder en een jong hebben, zullen ze je vertellen dat, dat jong ook nu nog trappelt bij de mens, zelfs al is het al ver in de volwassen jaren.

Inderdaad melktrappelen of melktreden. Komt meestal voor bij katten die te vroeg van hun moeder zijn gescheiden. Ze hebben dan niet zozeer behoefte aan eten, want katten met volle bakjes doen het ook. Veel katten die aan melktrappelen doen zuigen ook aan je oren (of ander niet nader te noemen lichaamsdelen). Bovenstaande valt dus onder infantiel gedrag en is dus voor de kat helemaal niet zo leuk als meestal gedacht wordt. Als je bedenkt dat als kittens bij hun moeder blijven ze tot 6 maanden nog bij hun moeder kunnen drinken, is het niet vreemd dat als ze bij een paar weken worden gescheiden nog steeds de behoefte hebben een drinken en trappelen. Ze hebben alleen geen moeder meer om dit bij te doen en dus kiezen ze de eigenaar uit. Overigens is spinnen ook niet altijd positief. Een kat die dood ligt te gaan kan ook spinnen. Dit is puur om zichzelf gerust te stellen. Toegevoegd na 5 uur: Vandaag op consult geweest en 2 kittens gezien van 11 weken die met 5 weken uit het nest zijn gehaald. De kittens zuigen op alles wat ze tegenkom, want ze zijn nog niet gespeend. De diertjes zaten vol met stress en waren constant op zoek naar de tepels van hun moeder. Hun zooggedrag uiten ze nu op hun eigenaren (sabbelen, dicht tegen hen aan kruipen, melktreden). Als ze hier niets mee doen dan blijven deze katten op hoge leeftijd nog zulk gedrag vertonen. En dat kan ik niet anders zien dan negatief gedrag...want een emotioneel volgroeide kat vertoond zulk gedrag niet.

Kittens gebruiken dit om de melkproduktie op gang te brengen bij hun moeder. Op latere leeftijd is die behoefte er uiteraard niet meer en wordt het meer een manier om affectie te tonen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100