Wat voor soort uil is het beste om te nemen als je nog nooit een uil gehad hebt?

Als je nog nooit een uil hebt gehad en er weinig ervaring mee hebt (behalve boekenwijs) is dan een bepaalde soort die het beste is om mee te beginnen?

Toegevoegd na 20 uur:
Ik ga voorlopig nog geen uil nemen, maar ik ben gewoon geïnteresseerd in het beroep van valkenier.
Dit lijkt mij een mooi beroep en een kennis van mij heeft stage gelopen bij een uilenfokkerij. Het leek me dus een interessant dier om wat van te leren. Ik ben zeer serieus en bereid kuikens te voeren.

Toegevoegd na 21 uur:
En ja: ik ga heel vaak naar roofvogelshows. Als er één in de buurt is grijp ik mijn kans en ik heb er dan ook al heel veel gezien.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je echt serieus bent moet je je toch eerst veel beter voorbereiden. Als jij uit je boekenwijsheid niet hebt kunnen halen met welke uil je kunt beginnen schiet jij echt nog te kort. Verdiep je je er veel meer in. Lees alles wat je op internet kunt vinden en zoek een valkenier in de buurt die ook uilen heeft. Vraag of je daar een poosje mag meelopen om zo veel meer te leren en om te bekijken of een uil wel bij jou past. Beter is het om je hulp aan te bieden en zo aan je bevrediging te komen. Uilen moeten vliegen, niet 24/7 in een kooi zitten. Bijv hier hebben ze vrijwilligers nodig (links boven) maar een andere valkenier zal ook graag hulp willen gebruiken: http://www.falconcrest.eu/Items-NL/CatID/Roofvogels-Uilen.aspx

Je hebt zeker ook Harry Potter gezien... Een uil is GEEN huisdier, een uil hoort in de vrije natuur. De enige uil die je moet overwegen is een pluchen uil, die hoef je niet te verzorgen, die maakt geen lawaai, die hoeft geen voer. Een echte uil moet in de vrije natuur rondvliegen. Toegevoegd na 7 minuten: "Harry Potter-liefhebbers: schaf je geen uil aan; ze zijn minder aardig dan men denkt. Wel eens gezien dat een uil een hele muis met huid en haar naar binnen werkt? Of hoe hij letterlijk over zijn nek gaat als hij een braakbal produceert? En wat te denken van hongerige uilskuikens, die gedreven door muizenschaarste hun kansarme broertjes of zusjes verslinden? Uilen zijn solitaire dieren die zich absoluut niet aan mensen hechten en die gezien hun dag- en nachtritme en de vraag naar dierlijk voedsel voor kinderen buitengewoon onpedagogische speeltjes zijn." http://www.gelderlander.nl/archief/uilen-passen-niet-in-een-kooi-1.2514981 Toegevoegd na 11 minuten: Ik heb nog iets anders leuks voor je gevonden, waardoor je soortemen van een uil koopt: "Door bij de Roofvogelboerderij een roofvogel of uil te adopteren steunt u direct het Raptor Conservation Program. Het volledige adoptie bedrag gaat rechtstreeks naar deze stichting! Zij hebben u hulp hard nodig om de roofvogels en uilen in het wild te blijven helpen! Wat krijg ik als adoptie-ouder? - een adoptiecertificaat - een foto van 'uw' dier - een biografie en soortbeschrijving - tweemaal per jaar een nieuwsbrief van het Raptor Conservation Program - veel dankbaarheid van de dieren" http://www.roofvogelboerderij.nl/pagina/48/1/adopteer_een_roofvogel_of_uil Zo heb ik ooit een dolfijn aangeschaft !

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100