Hoe stop ik mijn kat die zichzelf maar blijft openkrabben?

Mijn kat van negen maanden heeft al zo'n twee maanden een wond - een zogenaamde 'hot spot'. Dit houdt in dat de kat in het begin een klein wondje heeft, maar dat dit zo jeukt dat deze het wondje openkrabt tot een hele grote wond en dat de korsten er dus ook zo weer worden afgekrabd. Resultaat: een heel grote, nare wond in zijn nek. Nu heb ik dit met een andere kat ook eens aan de hand gehad en deze heeft daar toen paardenmelkcapsules voor gekregen. Een wondermiddel, want binnen een week was het over met het gekrab en de wond was dicht! Uiteraard begon ik met de paardenmelk bij deze kat, maar bij hem helpt het totaal niet. Ik kocht toen zo'n 'lampenkapje', maar daar glipte hij steeds uit. Mijn vader fröbelde een heel klein lampenkapje voor zijn kittennekje, maar zelfs dáár hielp hij zichzelf nog uit. Nu heeft-ie al een paar weken een soort truitje aan van een sok met daaronder verband. De wond is al een paar keer prachtig dichtgegroeid, maar één keer dat truitje uit en hij ligt alweer open. Zelfs wanneer het stukje weer keurig onder het haar zit, dus... Megafrustrerend en zó sneu, ik heb soms echt het idee dat hij er zelf helemaal moedeloos van wordt, want hij lijkt constant jeuk te hebben, misschien wel meer dan voorheen...? En waarom werkt nu toch niets, ook niet na bezoekjes aan de dierenarts (paardenmelk + lampenkapje)?

Iemand een oplossing? Uiteraard ga ik wéér naar de dierenarts als andere oplossingen ook niet werken, want zelf komen we er hier ook niet meer uit.

Weet jij het antwoord?

/2500

heeft je dierenarts al eens gedacht aan voedselallergie? ik vind dit typisch iets wat je daarbij ziet. dan helpen lampenkapjes niet, de oorzaak moet je aanpakken. wellicht eens een andere dierenarts raadplegen?

Ik had hetzelfde met mijn kat, alleen zat haar "hotspot"op haar kopje. Ik ben vaak naar de dierenarts geweest voor een prikje met Prednison, alleen kwam ik daar op een gegeven moment om de 4 á 5 weken. Ik had voer van de dierenarts speciaal tegen voedsel allergie, maar het mocht niet baten. Ik heb informatie gevraagd bij mijn dierenspeciaalzaak en kreeg voer mee (in april 2012) en sinds die tijd heeft ze geen last meer. Als je merkt dat je kat van het voer van de dierenarts nog steeds last heeft, raad ik je aan hetzelfde te doen. Veel succes!

Heeft mijn kat ook. Van alles geprobeerd: voedselverandering, prednison. Nu krijgt ze om de 2/3 dagen Atopica. Werkt perfect en nu een gelukkigere kat!

Je kat heeft iets tegen de jeuk nodig, want het geneest wel als hij er niet aan kan zitten. Dus moet je denken aan prednison/moderin, dit is wel aan 'naar' middel maar als je dit kort geeft kan het niet heel veel kwaad, de huid moet weer dikker worden dan zal het niet zo snel weer open gaan. Ook kan je puur jeuk of puur hotspot geven, dat zijn de natuurlijke middelen die minder schadelijk zijn voor de gezondheid. Eventueel kan je een allergie test doen om te kijken naar de oorzaak van de jeuk. Dan kan je nog gerichter gaan behandelen met bijv: hyposensibilisatie.

Bronnen:
http://www.medpets.nl/puur+hotspot/
http://www.puurjeuk.nl/

Mijn hondje Snoopy had ook een "hot spot" rond haar oksel en bleef zichzelf open krabben waardoor ze nog meer wondjes kreeg. Volgens mijn dierenarts was het geen voedselallergie omdat ze dan op meer plaatsen last zou moeten hebben. Zij dacht meer aan een plaatselijke huidontsteking. Ik heb vetaderm meegekregen en Snoopy 2 maal daags hiermee ingesmeerd,na 3 dagen was het al helemaal weg,op advies v/d dierenarts nog 2 dagen extra behandeld en ook op haar advies een latex handschoen aangedaan omdat je anders jezelf ook hiermee behandeld. Ze had ook hele rode lipjes die ze zelf genezen heeft door vaak de tuin in te gaan en lekker met haar snoetje in de sneeuw wreef wat er toevallig toen lag,ca 1-1,5 week geleden. Ze at en dronk uit kunststof bakjes,heb v/d dierenarts gratis rvs bakken mee gekregen en tot nu toe heeft Snoopy geen rode lipjes meer. Misschien kun jij je katje sokjes( voor de zekerheid geen wol voor het geval hij daar allergisch voor is) aandoen aan de voetjes waar ze mee krabt? Ik hoop dat jouw dierenarts tot dezelfde conclusie komt zodat jouw katje er nu ook snel van af is. Beterschapgroetjes van vlindertje Toegevoegd na 23 minuten: Je kunt uiteraard eerst zelf vetaderm kopen ( ca €8,50 voor 60 ml) en als dit niet helpt alsnog terug naar de dierenarts gaan voor eventuele allergie testen oid.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100