Waar kan mijn agapornis veilig op 'knagen'?

Mijn agapornis (6 maanden) begint nu aan alles in huis te knagen. Potloden, pennen, kabeltjes, foldertjes en andere papiertjes, kaarsen (hebben we heel snel weggehaald), toetsen van 't toetsenbord... noem het maar op.
Nu willen wij graag weten of er iets is waar hij veilig aan kan knagen zonder dat hij ziek wordt of er dingen stuk gaan. In de kooi heb ik al een puinsteen-zitstok, speeltjes, een blokje hout maar buiten de kooi doet hij daar niks mee.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Eigenlijk alleen laten kauwen op speciaal speelgoed voor papegaaiachtigen en op niet giftig hout..... en op niks dat van jou is. Maar als je vogel los is in de kamer, dan zal je hem dus dingen moeten afleren, of nog liever: zorgen dat-ie niks aanleert wat-ie weer moet afleren. Best wel ingewikkeld dus! Ik heb een vind ik zeer interessante site gevonden: http://www.babyvogels.nl/index.htm Ook vele filmpjes met heel veel info van deze man: http://www.youtube.com/user/vogeltraining?feature=watch Komt op mij als zeer betrouwbaar over. Ze reageerden ook heel snel per mail op een vraag van mij. Misschien kan je jouw vraag ook daar neerleggen. Succes!!

Ze mogen wel wilgentakjes hebben om op te knagen,die kun je in de dierenwinkel kopen. Je kunt ze wel in het bos vinden,maar dan moet je er wel voor zorgen dat ze goed schoongemaakt worden voordat je ze geeft.

Kijk eens naar javahout of koffiehout! Je hebt er zelfs hele klimbomen van speciaal voor papegaaien en parkieten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100